Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 квітня 2016, 23:10 Допоможіть
Героїчна молода жінка з Харківщини потребує допомоги
Героїчна молода жінка з Харківщини потребує допомоги

Допоможіть стати на ноги 23-річній Юлії з Харківщини. Кожен день молодої мами більше схожий на страшні, болючі тортури, і може закінчитися для неї паралічем. Але дівчина не падає духом і вірить, що отримає шанс на повноцінне, безболісне життя!

Юлі - двадцять три, але відчуває себе підлітком. Невгамовна, весела, енергійна, вона категорично відмовляється визнавати себе хворою.

- Я уникальная!

Ірина Панченко, мати хворої дівчини:

- Она даже и меня заражает этим оптимизмом, уверенностью.

Нейрофіброматоз, а за ним сколіоз, викривлення хребта - діагностували, коли дівчинці ще не було і рочку. У два Юля вже мала інвалідність. У п'ять їй зробили першу операцію. І з того часу - вона постійна пацієнтка хірургів. Дівчина передивляється фотографії з дитинства. Іронізує сама з себе. Це нині їй довелося відрізати волося, а раніше - експерементувала.

- А я и фиолетовая была, и красная, и рыжая была. Какая я только не была.

Енергійна та весела Юля вийшла заміж і три роки тому народила сина. Каже, саме заради маленького Артема вона бореться і обов'язково житиме!

Юлія Панченко, хвора:

- Он требует внимания, он хочет поиграться. Но в то же время он понимает, что нельзя на маме прыгать, как раньше.

Нейрофіброматоз зробив Юліни кістки крихкими. А хребет почав згинатися, аж доки не перетис спинний мозок.

Ірина Панченко, мати хворої дівчини:

- Если не сделать операцию - парализация полная. И возможен летальный исход. Надо понимать, что такое - пережимается спинной мозг. Это значит - атрофируется сначала нижняя часть, а потом потихоньку оно пойдет наверх.

Щоб хребет не деформувався, його вирівнюють і фіксують титановими пластинами. Це надто ризиковано, але єдиний шанс для дівчини вижити.

Андрій Мезенцев, хірург Інститут патології хребта та суглобів ім. професора М.І.Ситенка:

- Даже если этот риск есть, чтобы он был оправдан. Понятное дело, она хочет, она мечтает, она надеется. Если б они этого не делали - они б и не выздоравливали. Ситуация сложная.

Коштує така операція сто п'ятдесят тисяч гривень. Для родини з маленького селища на Харківщини - це космічна сума.

- И время работает не на нас, а на болезнь.

Тим часом, щоб хвороба не прогресувала, Юля зазнає щоденних катувань. Це називається витягування. Вантаж у кілька кілограмів розтягує та вирівнює її хребет.

Юлія Панченко, хвора:

- Это пытка, да. Это очень адская боль. Спина сводит, ноги судорогой сводит, потом я не могу ночью спать. Адские боли, обезболивающие не берут.

Востаннє дівчина була на вулиці восени. У своїй маленькій кімнаті Юля мріє знов підвестися на ноги і нарешті самій вийти на подвір'я і погратися із сином.

Номер картки ПриватБанку 4149 4978 6430 4813
Панченко Ірина Вікторівна, мама.
Телефон +38 066 460 05 13.