Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 квітня 2016, 22:02 Допоможіть
Без нашої допомоги маленький Владик може загинути
Без нашої допомоги маленький Владик може загинути

Один випадок на мільйон. У маленького Владика вкрай рідкісний діагноз - апластична анемія. Організм дитини зовсім не виробляє життєво важливих клітин крові. Зараз хлопчик у відділенні Охматдиту. Йому вкрай потрібна пересадка кісткового мозку. І ми з вами можемо подарувати Владику шанс на життя.

В сім'ї Коновалових завжди було весело та гамірно. Владик і Софійка - двійнята. Їм майже по три роки. Утім, несподівано хлопчик тяжко захворів. Спочатку на ніжках з'явилися синці. Потім - кров'яні цяточки по всьому тілу.

Юлія Коновалова, мама хворого хлопчика:

- Потом стремительно поднялась температура. На ножке образовался кровяной бугорок, и одновременно глазик начал гноится.

Ніжка та очко припухли та гноїлися. Проте майже тиждень медики лікували дитині червоне горло. З кожним днем Владику ставало гірше. Доки його не забрали в реанімацію. Лікарі, що прийняли хлопчика, вжахнулися - в пацієнта уже почалося зараження крові. Його ледь змогли врятувати від смерті. А потім встановили причину, яка викликала сепсис.

Наталія Кубаля, завідувачка відділення онкогематології:

- Владик болеет заболеванием, которое называется приобретенная апластическая анемия. Это есть по сути полное отсутствие своего нормально кроветворения. Которое делает жизнь просто-напросто невозможной.

Хвороба - дуже рідкісна. Зустрічається один раз на мільон випадків. Організм Владика не виробляє життєво важливих клітин крові: еритроцитів, тромбоцитів і лейкоцитів. Тому в будь-яку мить може початися внутрішня кровотеча. Хлопчик ризикує померти від найменшої інфекції. Адже в нього повністю немає імунітету.

Дмитро Коновалов, батько хворого хлопчика:

- Это было, я не знаю, как удар сверху чем-то тяжелым по голове. Мы не могли поверить. Он болел в своей жизни только два раза. Когда нам сказали диагноз - то это было равносильно, что нас хотят убить. Это был адский день в нашей жизни.

Зараз хлопчик лежить у відділенні Охматдиту. Його життя підтримують антибіотики та донорська кров. А врятувати Владика може лише трансплантація кісткового мозку. В Україні такі операції роблять тільки від родинних донорів. Сестричка Софійка та батьки хлопчика здали аналізи на сумісність, але ніхто з них не підійшов.

Дмитро Коновалов, батько хворого хлопчика:

- Поэтому будем искать доноров за границей. И делать пересадку в зарубежной клинике.

Вартість трансплантації кісткового мозку за кордоном - від 150 тисяч євро. Сума  для незаможної сім'ї - непідйомна. Тому батьки благають про допомогу. Вдома Владика з нетерпінням чекає Софійка. А він у лікарні малює для улюбленої сестрички. І не підозрює, що може померти без операції.

Реквізити для допомоги:
Номер картки "ПриватБанку" 4731 2171 1452 0370.
Отримувач - Коновалов Дмитро Володимирович (батько Владика).
Номер телефону тітки Владика Оксани - 095 307 06 55.