Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 березня 2016, 21:29 Допоможіть
Крихітній Даринці необхідна термінова операція
Крихітній Даринці необхідна термінова операція

Екстрофія сечового міхура. Недуга, з якою народжується лише одна дитинка на півмільйона! Такий страшний діагноз поставили маленькій Даринці з Волині. Дівчинці лише два тижні! І щоб вона жила, потрібна термінова операція. І гроші.

Даринка з'явилася на світ усього два тижні тому. Вагітність проходила добре, а ось пологи були важкими - розповідає мама Надія. Лікарі одразу діагностували у крихітки дуже складну хворобу.

Надія Тандура, неонатолог:

- У дитини складна вроджена вада розвитку нижніх сечових шляхів, яка характеризується відсутністю передньої стінки сечового міхура, відсутністю черевної стінки над лоном, і через цей дефект пролабує задня стінка сечового міхура.

На животику дитинки - жива рана, яка кровоточить, туди може потрапити будь-яка зараза.

Надія Тандура, неонатолог:

- Ця дитина не може бути в колективі, тому що сеча весь час виділяється, догляд за такою дитиною утруднений.

Найгірше те, що таких маленьких діток з такою вадою в Україні не лікують. А потрібна оперативна допомога! 

Тетяна Мартинюк, мама хворої дівчинки:

- Я дізнавалась, дзвонила в Білорусь, кажуть, що там роблять операцію таку . І коштує вона 10 тисяч доларів сама операція, не считаючи реабілітації. Це дуже важкі гроші для нас. Не знаю навіть, де їх взяти.

Двісті шістдесят тисяч гривень -  ось така ціна життя цієї крихітної дівчини. І така неосяжна сума для батьків немовляти. Операцій потрібно буде більше. Але нині терміново важливо зібрати гроші на одну.

Тетяна Мартинюк, мама хворої дівчинки:

- Є й друга, і третя - там теж роблять, ми не знаємо, скільки коштує - просимо тільки на першу, щоб не інфікувати нічого. Я не знаю, як так жити, як і додому, і в лікарні, як має бути.

Дитя поки у Волинській обласний лікарні, згодом Даринку відправлять у Київ. Час іде на хвилини. Врятувати дівчинку може кожен з вас, перерахувавши хоча б одну гривню.

Контактний номер (098) 272-26-97 (тато Микола Мартинюк)
р/р Приватбанку 4149 4978 6226 7566.