Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 березня 2016, 22:00 Допоможіть
Настуся бореться з раком крові, їй необхідна підтримка
Настуся бореться з раком крові, їй необхідна підтримка

Їй лише шість рочків, та на її долю випали неабиякі випробування. Анастасія Лук'янова з Вінничини бореться із раком крові. Шанси вижити в дитини є, проте для цього потрібні кошти. Родина Лук'янових вже вичерпала все, що мала - тож нині вся надія на небайдужих співвітчизників.

Знайомтеся, ця маленька дзиґа -  6-річна Настуня з Ямполя Вінницької області. Вона обожнює малювати й складати пазли. А ще - хоче якнайшвидше піти до школи. Проте поки не може чього зробити через тяжку хворобу. У дівчинки - мієлодиспластичний синдром.  

Тетяна Король, лікар-гематолог Вінницької обласної дитячої лікарні:

- Це досить важке і злоякісне захворювання крові, яке потребує тривалого лікування і дороговартісними препаратами. На сьогоднішній день сталося так, що держава забезпечити лікування даної дитини і даної категорії хворих не може. 

А все почалося зі звичайної застуди, розповідає мама Насті. Дівчинка стала блідою та кволою.

Віта Лук'янова, мама хворої дівчинки:

- Гемоглобін був 39. Тоже виливання крові з носа, дьосен було. Вона була бліда, в'яла, лежала постійно, не гралася - нічого. Ми з цим прийшли в лікарню…

Після тривалих обстежень та десятків аналізів дитину поклали до онкогематології. Вже четвертий місяць мама, Настя та її дворічна сестричка Карінка живуть у цій палаті.

Віта Лук'янова, мама хворої дівчинки:

- Разом їм веселіше. Ця хоч не така вже й сумна. І граються, і б'ються, буває, і кричать, і сваряться… Це таке, але ж разом.

Щомісяця на препарати хіміотерапії сім'я витрачає десять тисяч гривень. Голова родини поїхав працювати за кордон, але його заробітку не вистачає.

Віта Лук'янова, мама хворої дівчинки:

- Дуже хотілося, щоб допомогли. Бо дуже тяжко… Уже вичерпано всьо, шо де було…

Тим часом Настуся щосили намагається підтримати маму і робить їй імпровізовані уколи, бо щиро вірить, що так можна вилікувати навіть смуток.

-        Ти постійно лікуєш, мені катетори ставиш… То ким ти будеш?
-        Врачом!
-        Ти будеш лікувати діток, щоб вони не боліли, так?
-        Угу.

Тож родина вірить, що їхня донечка одужає, в майбутньому стане лікарем і врятує не одне життя.

Телефон  мами
068 93 73 002
Вікторія Лук'янова
Картка ПриватБанку
5168 7573 0210 5905.