Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 січня 2016, 20:24 Допоможіть
Маленькому переселенцю з Луганщини із страшними опіками необхідна допомога
Маленькому переселенцю з Луганщини із страшними опіками необхідна допомога

Його тіло - суцільна рана, а життя - страшний біль. Дворічний Іванко з Черкащини перекинув на себе каструлю з окропом. Нині дитина у тяжкому стані в лікарні. Хлопчика готують до операції, втім, у багатодітної родини переселенців з Луганщини немає грошей на дорогі ліки. Уся надія - на небайдужість українців.

Маленький Іванко знемагає від нестерпного болю. У нього обпечено більше 20 відсотків тіла. Хлопчик перекинув на себе каструлю із окропом. Мати й досі картає себе за біду, що сталася із її молодшим сином. Він втрапив у халепу, коли Ольга готувала обід і відволіклася лише на мить.

Ольга Семенова, мати хлопчика:

- Я сварила суп, а он в зале игрался с игрушками, как он, я не знаю, я пошла за тарелкой с половником, а он схватил - и все.

Вже четвертий день лікарі опікового відділення борються за життя Іванка. Для хлопчика, якому немає й двох років, такі опіки - це страшне випробування.

Володимир Красюк, лікар опікового відділу Черкаської міської лікарні №1:

- Опік дуже важкий і опасний навіть для життя, через то на сьогоднішній день проводиться вся необхідна терапія, і в Катеринополі проводилась із 24 по 27, і далі будемо проводити.

На терапію, яку проводять маленькому пацієнтові, вже зараз потрібно 20 тисяч гривень. Не така вже й велика, на перший погляд, сума є непід'ємною для родини Семенових. Вони нещодавно переїхали з Луганщини, облаштувалися тут у Черкасах у старенькій хатині. Нині сім'я змушена просити допомоги в усіх небайдужих, адже це - єдиний шанс урятувати синочка.

Володимир Красюк, лікар опікового відділу Черкаської міської лікарні №1:

- Всі ці операції, ці всі ліки дуже на сьогоднішній день дорогі, затратне лікування для такої дитини. Для такої сім'ї. Звертаюсь ще раз до населення, можливо, хтось допоможе цій дитині виздоровіти.

Хлопчик пробуде у лікарні ще щонайменше два місяці. Медики в прогнозах на одужання маленького пацієнта дуже обережні. Нині вся надія на їхній професіоналізм та підтримку українців. Тим часом батькам укотре радять: будьте максимально уважними, коли ваша дитина - на відстані витягнутої руки від окропу. А якщо вже сталася халепа і малюк обпікся - не панікуйте. І в жодному разі не займайтеся самолікуванням! 

Сергій Стаскевич, заступник головного лікаря опікового центру:

- Не надо ни крахмал, не надо ни яйцо, не надо ни белок, не надо, не дай бог, моча, как соседи советуют. Не надо потусторонних мазей, пчелиных ядов и всего остального. Олия оставляет пленку. Пленка не снижает термический фактор, а усиливает.

Натомість, треба негайно остудити уражену ділянку. Приміром, просто підставивши під холодну проточну воду. Це єдиний припустимий спосіб першої допомоги вдома. Головне ж - обпечену дитину треба терміново везти до лікарні.