Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 грудня 2015, 22:30 Допоможіть
Ми можемо зберегти дітям маму
Ми можемо зберегти дітям маму

Повернути дітям маму та віру в добро. Це може зробити кожен із нас, адже зараз двоє малесеньких дітей можуть залишитися напівсиротами. Вони можуть втратити маму, в Оксани діагностували рак, причому в складній формі - лимфому. Але шанси в молодої жінки є - її рятують ізраїльські онкологи. Оксані необхідна пересадка кісткового мозку, і на це потрібно 100 тисяч доларів.

Кілька років тому Оксана та Орест оселилася в селі на Полтавщині. Вони кинули київську квартиру та кар'єру заради свіжого повітря для двох своїх синочків. 

- Це наші звичайні вечірні будні, коли мама ще була здорова з нами, тут музичні вечори, я на ударних, жінка на струнних, діти підвивають. 

Енеєві - 4, Уласикові - лише один. І вони дуже люблять казочки.

- По синьому небу пливуть гарні білі хмаринки, день обіцяє бути сонячним.

Та їхня родинна казка тривала недовго. Мама захворіла... 

Орест Олійник, чоловік:

- Їй щось боліло під рукой, боліло, тоді ще годувала груддю, то почервоніння, то ущільнення, то в одному місці, то в другому.

Українські лікарі ніяк не могли розпізнати пухлину, і жінка втрачала безцінний час! Злоякісні клітини розрослися на всю ліву руку та груди.

Орест Олійник, чоловік:

- Болі просто вже стали нестерпними, жінка вже жила на знеболювальних, з неї постійно текла лімфа.

Тоді Оксану терміново відправили в Ізраїль. Там визначили діагноз - анапластична великоклітинна лімфома - дуже агресивна та складна хвороба. А в жінки вона з'явилася ще й після пологів.

Світлана Сивкович, головний гематолог м. Києва:

- Така ситуація є фактором несприятливого прогнозу. Тому що самі пологи - це гормональний стрес для організму. Підхід до лікування дуже складний.

Татко залишився з двома малятами на руках. Меншому було лише кілька місяців. Утім, замінити дітям маму не може навіть він!

- Сумують, це і розлади сну, і розлади харчування, і поведінки були, зараз легше, бо вони вже розуміють більш-менш, що тато уміє все зробити, що треба. Але все рівно бачать маму на моніторі і мало не застрибують туди.

Болюче й дороге лікування було понад півроку. Нарешті аналізи показали добрий підсумок. Та ненадовго... Ремісія тривала менше як місяць. Проте Оксана змогла побути з дітьми.

Орест Олійник, чоловік:

- Фактично мама їхала на 10 днів, а коли тепер приїде - невідомо.

Тепер жінці потрібно лікуватися та пересадити кістковий мозок. Це коштує понад 100 тисяч доларів! У родини грошей уже не залишилося. Маленький Еней допомагає батькові робити ось такі ялинкові етно-іграшки. Їх продаватимуть на доброчинних ярмарках. 

- Це для мами гроші… іграшки такі. У нас є тюбики, ми їми розфарбовуємо ці штучки.

Орест Олійник, чоловік:

- Але все рівно це крапля в морі, якщо хтось має змогу допомогти хоть якоюсь копійкою - ми будемо дуже вдячні.

Оксану всі знають як невиправну оптимістку, котра й у хворобі дає енергію всім.  

Веліна, подруга, сусідка:

- Це така людина - як велетенський прожектор, вона освітлює все навколо, що бачить.

Та зараз, каже подруга, внутрішні сили жінки вичерпалися. І їй терміново потрібна допомога інших. Еней уже знає, чим відрізняється казка від реального життя.

- Казка добре закінчується.

Подарувати сім'ї надію і повернути дітям маму може кожен. І допоможе навіть копійка.

Картка ПриватБанку - 4149 4978 4651 1253, Трояк Олена Микитівна (мати Оксани).
Телефон  098 396 01 33.