Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 листопада 2015, 22:48 Допоможіть
Допомогти врятувати маму благають троє дітей з Черкас
Допомогти врятувати маму благають троє дітей з Черкас

У Світлани Кириченко - хронічна ниркова недостатність, тож потрібен новий орган. Вартість операції - 200 тисяч доларів, та назбирати такі гроші багатодітна мати-одиначка не в змозі.

- А покажи, як ти маму цьомаєш?

Повчити з молодшим сином алфавіт, приготувати старшим дітям обід чи просто погуляти разом. Нині кожна хвилина, проведена з родиною, для Світлани Кириченко - на вагу золота. Жінка тяжко хвора. У лікарню на діаліз вона ходить кілька разів на тиждень.

Світлана Кириченко, мати трьох дітей:

- Без цьої процедури я не можу провести більше суток, тому що мені важко від того, що жидкість знаходиться в серці, в легенях, я начинаю задихатись.

Те, що з мамою щось не так, діти зрозуміли приблизно рік тому. Згадують: страшно стало, коли її з дому забрала швидка.

Карина та Ігор, діти Світлани Кириченко:

- Вона частіше почала їздити в лікарню. Вона стала хуже себе чуствовать. Ми їй стали більше допомагати.

Хронічна ниркова недостатність четвертої стадії. Такий діагноз для багатодітної мами нині, як вирок. Вона отримала другу групу інвалідності та пішла з роботи. Відтоді її дітлахи - то найперші помічники в родині.

Ігор Кириченко, син Світлани Кириченко:

- Ми допомагаємо убирати в хаті, помагаємо тим, що говорить, ми допомагаємо. Я навчився варити їсти, убирати в хаті, доглядати за мамою.

Нещодавно лікарі шокували - молодій жінці потрібна пересадка нирки. Бо її стан із кожним днем погіршується. На операцію треба близько двохсот тисяч доларів. Таких грошей родина не має. Втім, як і альтернативи для подальшого життя.

Світлана Кириченко, мати трьох дітей:

- Потрібна операція, бо на гемодіалізі довго не живуть. З конкретною клінікою не оприділились, тому що в нас є декілька варіантів, ми ще думаємо, так само немає конкретного донора, бо немає в мене родствєних донорів, треба шукати на стороні.

Що українці не покинуть їхню маму в біді і допоможуть назбирати потрібну суму на лікування - на це дуже сподіваються діти Світлани. Нині в їхньої родини одна мрія на всіх.

- Щоб мама одужала.