Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 жовтня 2015, 22:16 Допоможіть
Маленький Євгенчик з Рівненщини потребує допомоги на лікування опіків
Маленький Євгенчик з Рівненщини потребує допомоги на лікування опіків

Маленький хлопчик з Рівненщини потребує вашого співчуття та посильної допомоги. Євгенчик обварив в окропі 50% тіла й тепер балансує між життям і смертю. Зараз стан дитини такий тяжкий, що закривати опіки його власною шкірою ще не можна. Якою буде вартість повноцінного одужання, не знають навіть лікарі, бо щодня малюкові призначають різні аналізи та процедури. Втім, вже точно відомо, що на лікарняному ліжку в нерухомому стані хлопчик пробуде щонайменше два місяці.

Світлана Прокопчук, кореспондентка:

- Шоковий стан, десяток операцій під загальним наркозом. Лише професіоналізм лікарів та щира мамина молитва дають шанс Євгенчикові на життя.

Вже два тижні півторарічний Євген у реанімації опікового центру. Без мами малюк не може навіть повернутися. А без допомоги лікарів - вижити. Біда сталася перед очима у великої родини.

Олена Ткачук, мама Євгена:

- Ми були на вулиці - по хазяйству. Дитина коло нас бігала. Пішли повечеряти. Це було десь пів шостої. Хотіла дитини покупати. Налляла гарячої води. Хотіла повернутись по холодну, і дитина задом поточилася і в воду сіла.

Перед цим хлопчику дали молоко. Малюк звик лежати з пляшечкою. Вочевидь, каже мама, це й стало причиною його необережності.

Олена Ткачук, мама Євгена:

- Я спочатку в ужасі була. Тому що даже діти всі віщали. В хаті крику була повна хата. Почали одежу знімати, а вона знімалася разом з кожою.

Поки їхала швидка, лікарі по телефону порадили обливати малюка холодною водою. Так - обмотаного мокрим рушником - Євгенчика й привезли в опіковий центр.

Олег Кирик, завідувач опікового центру Рівненської обласної лікарні:

- Дитина була в опіковому шоці. Ми ставимо 50% опіків поверхні тіла. Опік наполовину глибокий. Було цій дитині виконано ряд операцій, проводиться інтенсивна інфузійна терапія. 

Без цілодобових крапельниць хлопчик не виживе. Стан малюка стабілізували, та Євгенчик по-дитячому вередує. Він уже два тижні не був у мами на руках. Кожна перев'язка - в операційній, під загальним наркозом.

Олена Ткачук, мама Євгена:

- Деколи буває, що поплаче. Деколи - пограється. Як дитині перевязку зроблять, то дитина стає більш неспокійна. Дають успокоїтельне, щоб він трошки спав.

Жінка виплакала за ці два тижні всі сльози. Її життя зараз - це безсонні ночі й нескінченні молитви. Крім божої милості, Олена сподівається на допомогу людей.

Олена Ткачук, мама Євгена: 

- Я приїхала, а в мене 80 рублів у кармані. Нам люди дуже багато допомогли. Хочу тим людям всім подякувати.

Попереду ще не одна операція з пересадки шкіри. Звідки її братимуть у малюка - загадка. Бо цілими після купання в окропі в нього залишилися хіба голова, стопи ніг та сіднички.

Олена Ткачук, мама Євгена: 

- Кожній матері шкода дивитись на своє дитя, як воно мучиться. Будемо надіятись на краще, я так думаю… все буде добре.

Материнське серце, каже Олена, біду передчувало. Тепер сподівається, що найстрашніше в її житті - позаду, а світ не без добрих людей.