Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 вересня 2015, 21:35 Допоможіть
Допоможемо маленькій Веронічці стати на ніжки!
Допоможемо маленькій Веронічці стати на ніжки!

Їй лише два з половиною рочки, і її подальше життя наразі залежить від небайдужих. Допомоги потребує маленька Веронічка Гармидер із Вінничини. В дівчинки - асептичний некроз голівки лівого стегна. Якщо маляті вчасно не допомогти, вона залишиться інвалідом на все життя. І ніколи не стане на ноги. Батьки зробили все, що змогли. На подальше дороге лікування грошей більше не мають.

Маленька усміхнена дівчинка. Веронічці два з половиною рочки. Сьогодні вона неймовірно щаслива. Не від іграшок або солодощів - а тому, що мама нарешті дозволила походити й побігати, хоч трішки. Повзати, ходити, бігати - це буденність для звичайних дітей. Для Вероніки - це справжня мрія. Від народження в дитини вади ніг. Перші вісім місяців вона зростала з гіпсом та шинами, які фіксували кінцівки. Вероніка народилася з клишоногістю, згодом лікарі діагностували в дівчинки вивихи суглобів.

Інна Гармидер, мама:

- Страшенні вивихи тазобедрених суставів, та нам потрібно одівати шину  Шнейдерова, тобто не стремена - стремена це трошки легші, ми оділи шину Шнейдерова - носили ми її вісім місяців.

У Вінниці дитинці дали групу інвалідності та відправили на подальше обстеження до Києва.

Інна Гармидер, мама:

- В вісім місяців нас направляють в Київ в інститут ортопедії і кажуть, що потрібно нам зробити підсічки на ахілах, прооперувати нашу клишоногість, щоб вона могла стати на ножки. Ми їдемо туди, нам кажуть зробити снімок. Ми зробили повторний снімок тазобедрених суставів - не було окостеніння головки лівого тазобедреного сустава, справа появилася головка - було видно на снімку, а зліва чітко було видно, що головки взагалі немає. Ми питаємся її - вона каже - це таке буває після шин. Хай вона побуде трошки без шин, і вона повинна появитися, та головка.

Проте за кілька місяців всі надії і лікарів, і батьків розвіяло чергове обстеження. У Веронічки виявили асептичний некроз голівки лівого стегна. Це коли кістка просто перетворюється на желе. Батькам сказали готуватися до складної операціі з реконструкціі таза. Та перед тим, як останню надію - спробувати апарат Ілізарова.

Інна Гармидер, мама:

- Поставити апарат на чотири місяці. Він стопроцентової гарантії теж не дає, тому що каже, були в мене діти в меншому возрасті, допомагало всім. У вашому віці - багато часу упущено. І поможе вона вам чи не поможе - це буде видно. Вирішувати вам. Якщо вона не поможе - потрібно буде робити реконструкцію тазу.

Рахунок, виставлений лікарями, для родини захмарний - 250 тисяч гривень. До того ж гроші треба зібрати до жовтня. У складній боротьбі за те, щоб Веронічка повноцінно стала на ноги, батьки витратили все, що мали. Інна вийшла завчасно з декретної відпустки, аби заробляти гроші на лікування доньки. Але цього мізерно мало. Тож нині батьки благають усіх небайдужих допомогти.

Інна Гармидер, мама:

- Хочу звернутися до всієї України, щоб просто допомогли мені, моїй донечці допомогли! Я хочу, щоб вона ходила повноцінно. Так, як усі дітки ходять. Попросити, може чим зможуть допомогти, назбирати таку суму коштів. Тому що для нас така сума за місяць - це захмарна сума!

У добро й дива вірить і маленька Вероніка. Усім добродійникам просить батьків переказувати її щире "Дякую".

Телефон мами 097 307 77 33.
Картка Приватбанку
5168 7572 2826 0958.