Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 червня 2015, 20:47 Допоможіть
Допоможіть врятувати Дмитра з Івано-Франковська!
Допоможіть врятувати Дмитра з Івано-Франковська!

Надскладне випробування випало на долю родини Качкан із Івано-Франківська. Їхній 11-річний Дмитро потребує термінового хірургічного втручання. У хлопчика - рак крові. Єдина надія на порятунок - операція за кордоном. Мати, яка після загибелі чоловіка самотужки виховує двох дітей, благає всіх небайдужих допомогти зібрати потрібні кошти.

Тісна палата, міцний запах ліків і двері, які майже завжди зачинені. Із домашнього - хіба що постільна білизна й листівки від друзів із побажаннями одужання. Для 11-річного Дмитра - це нині весь його світ. Для його мами центр Всесвіту - її діти. Після смерті коханого чоловіка синочок став головним помічником для Галини.

Галина Качкан, мати хворого хлопчика:

- Завжди я знала, що є плече, яке допоможе, в мене є ще донечка, Ксеня її звати, він завжди був, чи в магазин сходити, за ліками бігав, я знала, що поряд є людина, яка не відкаже і завжди допоможе, навіть зараз в лікарні каже: мама, все буде добре.

Страшна недуга маскувалася під звичайну застуду. Нежить, кашель і підступна слабкість.

Галина Качкан, мати хворого хлопчика:

- Всі думали - інфекційне захворювання, грип, но пройшов тиждень-два, щось мені не сподобалося, температури не було, але слабість, кашель підозрілий був.

Коли медики збагнули, що ліки проти ГРВІ не діють, ретельно обстежили маленького пацієнта і виявили - рак крові!

Алла Іваненко, завідувачка відділу Івано-Франківської обласної дитячої лікарні:

- Гостра лейкобластична лейкемія, це одна з важких форм лейкемії, дитина у нас знаходиться 2 місяці, поступив у важкому стані і почали проводити хіміотерапію, то повірте, ускладнення, які могли були бути, вони в нього є, дитина вмирала.

Два місяці щоденної боротьби за життя, але жага не вмерти - сильніша! Шанс на одужання у Дмитра є, кажуть лікарі. Нині вони роблять усе, аби стабілізувати стан хлопчика. Його можуть врятувати іноземні колеги.

Галина Качкан, мати хворого хлопчика:

- За кордоном нам пропонують лікування, повну ремісію, після чого, як буде потрібно, зроблять пересадку кісткового мозку.

На Дмитра вже чекають у клініках Німеччини і Угорщини. Галина з синочком готова їхати негайно, та для операції бракує 50 тисяч євро. Тож мати благає всіх, хто може, допомогти! Аби її хлопчик зміг здійснити свою поки що єдину мрію - вранці прокинутися вдома і вдихнути через відчинене вікно не запах ліків, а улюблених стиглих абрикос.

Картка ПриватБанку: 5168 7572 9202 6251 Качкан Галина Романівна.
Телефон мами Дмитра: (095) 139 99 36.