Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 червня 2015, 00:03 Допоможіть
Допоможіть Олі остаточно здолати лейкемію!
Допоможіть Олі остаточно здолати лейкемію!

А зараз просимо вашої особливої уваги. 13-річна Оля Дуленко з Сумщини з допомогою глядачів НТН вже пройшла 5 курсів хіміотерапії. Проте гостра мієлоїдна лейкемія поки не відступає. Впродовж року дівчинці потрібно вживати дорогі пігулки, які мають остаточно перемогти ракові клітини. Але ліки продають лише за кордоном. Для сільської родини їхнє придбання - задороге.

- Недовишивана ще…    

- Ох ничего себе - яка красота!

Цю красу Оля творить разом із мамою. Вперше взятися за голку й нитку змусили самотні години, коли черговий курс хіміотерапії залишався позаду. Таких вона пройшла вже п'ять.

Оля Дуленко, хвора:

- Таблеток було багато, капали і день і ніч, по місяцю була в палаті, на двір не ходили, із палати не виходила, була зо мной тільки мама, тата бачила у вікно.

Перші ознаки недуги в дівчинки з'явилися в листопаді.

- Зразу стало важко ходить, тоді казали, що жовта стала, крутилась голова, хотілось спать.

Діагноз шокував - гостра мієлоїдна лейкемія. Сотні переливань тромбоконцентрату та мільйони пігулок і крапельниць залишилися вже позаду, тепер щоденно - променева терапія. Та все це буде марним, якщо дівчинка ще рік не підтримуватиме організм так званою "сухою хіміотерапією".

Ніна Жукова, лікар-гематолог Сумської обласної дитячої лікарні:

- Этот препарат на данный момент жизненно необходим. Потому что это та же химиотерапия, которая убивает злокачественные клетки. То есть он обязательный.

Торік цей препарат не зареєстрували в Україні, тож придбати його можна лише за кордоном.

- Ціна від 170 доларів до 220 євро. За одну упаковочку.

Для Олі їх потрібно не менше 30. Мати дівчинки працювала обліковцем, батько втратив роботу. А домашнім господарством таких грошей родині не заробити.

Надія Дуленко, мати хворої дівчинки:

- Я звертаюсь до всіх небайдужих, можливо, хтось допоможе нам в придбанні цього препарату, хтось допоможе якусь копійчину.

Реквізити для допомоги:
ПриватБанк, номер картки 5168 7572 7173 6409.
Отримувач - Дуленко Олександр Борисович.
Телефон матері дівчинки (Надія) - 096 293 57 64.