Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 травня 2015, 21:38 Допоможіть
Давайте допоможемо одужати Максиму
Давайте допоможемо одужати Максиму

Родина 8-річного Максима, хворого на саркому обох очей та мієлоїдний лейкоз, просить про допомогу. Хлопчик чекає на пересадку власних стовбурових клітин.  Коштує це 6 тисяч доларів. Для звичайної родини з села це велика сумма, а для когось такі гроші - копійки.

Максимові - 8 років. Він разом з батьками й двома сестрами мешкає в селі на Полтавщині. Мати розповідає - хлопчик тільки-но пішов у другий клас, як раптово захворів.

Тетяна Швець, мати хворого хлопчика:

- Перше вересня він провчився другий клас, а потім я почала наблюдать, що в нього таке з глазками, почав казать: мама у мене глазки, пише домашнє завдання, каже - мама, у мене дуже глазки болять.

Малюка обстежили у Полтаві, а потім і в столичному Охматдиті. І зрештою неочікуваний для всіх діагноз.

Тетяна Швець, мати хворого хлопчика:

- В нас подвійний такий страшний діагноз, конешно, не хотілося вірити у нього, в нас саркома обох глазок і мієлоїдна лейкемія.

Він переніс 5 блоків хіміотерапії. Далі на Максима чекає трансплантація кісткового мозку.

Інна Шергіна, лікар-гематолог:

- Он закончил интенсивную фазу и теперь он нуждается в аутологичной трансплантации костного мозга, которая будет проводится в нашем отделении. Он вошел в комплексную ремиссию, надеюсь, она сохранится, аутологичная трансплатнация явлется частью терапии при его варианте заболевания.

Та перед тим він має пройти ще один курс хіміотерапії. Препарати для процедури мусили придбати батьки - за 40 тисяч гривень. За власні кошти мають оплатити і частину медикаментів для трансплантації.

Тетяна Швець, мати хворого хлопчика:

- Приблизно от 5 до 6 тисяч, доларів, за кордоном вона в 3 рази дорожча, в нас в сім'ї таких коштів немає, ми самі з села приїхали, це для нас вообще шокуюче все було, ми не знаєм, де таких коштів узяти.

Мати хлопчика працювала помічником вихователя у дитячому садочку, тато - звичайний водій. Тож самостійно знайти гроші вони не в змозі. Максим тим часом вірить - батьки неодмінно щось вигадають, аби його вилікувати - і вже скоро він побачить свої сестричок.

Максим Швець, хворий:

- Вони скучають...

- Як ти думаеш, коли тебе випишуть?

- Через 30 днів.

- А що для цього треба зробить?

- Слухати маму.

Слухатися матусю - та найголовніше - знайти 6 тисяч доларів на ліки. Тож батьки малого школяра закликають людей не залишатися байдужими і допомогти врятувати життя хлопчика.

Реквізити для допомоги:
(095) 784 70 03 Тетяна Миколаївна (мама).
Номер картки ПриватБанку 41 49 49 78 30 94 36 29.