Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 березня 2015, 21:13 Допоможіть
Ілля з Шостки мріє про повноцінне життя
Ілля з Шостки мріє про повноцінне життя

Кілька місяців тому ми вже звертались до наших глядачів з проханням допомогти 7-річному Іллі з Шостки Сумської області. У хлопчика важке захворювання - мієлодиспластичний синдром. І єдине, що може йому зарадити - це трансплантація кісткового мозку. Операція, що коштує 115 тисяч євро, буде зроблена в Італії. Днями родина Демешків отримала  запрошення та рахунок. Але на лікування все ще не вистачає останньої частки - 20 тисяч євро.

- Спасибо неравнодушным людям, которые отозвались на наше горе, т.е. которые помогли в сборе средств.

В італійській клініці вже чекають донори, перераховано перший внесок та призначено початок лікування - 30 березня. Та показники крові Іллі зненацька погіршились - зараз він знову у лікарні.

- Нам немножко додержаться, вроде бы все было хорошо, был стабильный, обвалились, ну ниче, прокапаемся.

Ліана Нікітенко, завідуюча гематологією Сумської обласної дитячої лікарні:

- Вот он поступил с профузным носовым кровотечением, которое длилось 12 часов, т.е. риск кровоизлияний сохраняется, риск кровотечений сохраняется. Мы молим Бога, чтобы в ближайшую неделю-две-три произошла его транспортировка в Италию.

Хвороба почалася майже рік тому з кількох синців на ніжках та раптової блідості. Лікарі не одразу визначили страшний діагноз - мієлодиспластичний синдром. Кілька місяців болісного лікування - однак без полегшення.

Наталія Демешко, мати хворого хлопчика:

- Он постоянно температурил, постоянно хватал какие-то инфекции, бывали даже такие дни, что он по 5 дней не ел и не пил, вообще просто лежал, интоксикации были, конечно, страшые и от лекарств, и от всего. 

Мати Іллі - в декретній відпустці. Батько - звичайний водій. Заробітків на лікування не вистачає. Втім, коли долучилися доброчинні фонди, родині вдалося неможливе - зібрати більшу частину потрібних коштів - майже 95 тисяч євро. 

Євген Демешко, батько хворого хлопчика:

- Хотели бы попросить людей отозваться на нашу просьбу, нам осталось как бы немного - 20 тысяч евро, да, я понимаю, это сумма довольно-таки большая, но в нашем случае она для нас неподъемная. Для нас это единственный шанс спасти нашего ребенка.

В очікуванні рятівної операції з пересадки кісткового мозку щодня - пігулки, щотижня - вливання тромбоконцентрату та еритроцитної маси. Однак ніщо не може завадити  7-річному винахідникові мріяти про життя.

Ілля Демешко, хворий:

- Я хочу полетать на самолете, потому что я ни разу не летал. И очень хочется выздороветь, чтобы гулять полноценной жизнью, кататься на велосипеде, ездить на рыбалку, на мотоцикле кататься с папой.

Реквізити:
Карта ПриватБанку 5168 7572 9097 5558 (Демешко Євген, батько Іллі).
Телефон 096 105 91 18 мама Наталія.