Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 лютого 2015, 20:53 Допоможіть
Подаруйте хлопчику повноцінне життя!
Подаруйте хлопчику повноцінне життя!

А зараз просимо особливої вашої уваги. Родина 9-річного Михайлика Науменка благає про допомогу. У хлопчика дитячий церебральний параліч. Він що є сили намагається навчитися ходити й повноцінно жити. Аби це стало можливим - необхідна щорічна реабілітація у спеціалізованій клініці в Трускавці. Але в родини з Чернігівщини грошей на лікування нема.

- Отак, давай, так, ступай на всю ножку, ставай хорошо, включай. Пошел!

Так на доріжці Михайло тренується щодня вже кілька років поспіль. Усе - аби колись зробити перші кроки самостійно. 

- Всегда в нас півчаса, 30 хвилин, він на цьому занімається, кожен день, вже коли захворіє, може пропустить пару дней.

Трохи відпочивши - йде до спортивної стінки. Там, докладаючи надзусиль, підіймається на кілька сходинок. Лише завдяки всім цим вправам і більше за півсотні реабілітаціям у спеціалізованих центрах хлопчик фізично розвивається.

Вікторія Науменко, мати хлопчика:

- Він родився 1 110, нас отправили в Охматдит, ми вихажувались в Охматдиті, півтора місяці, потім ми кожен місяць їздили на контроль, виходили, всьо, і в рік нам поставили діагноз тетрапарез, це дцп.

Відтоді своє життя жінка присвятила синові.

Вікторія Науменко, мати хлопчика:

- Інтелектуально він повністю нормальний, він все розуміє, обична дитина, тільки що ноги ніяк не може піти. В Трускавець ми їздили, лікували його в професора Козявкіна, 9 разів, значить, прогнози лікарів були і є зараз такими, що дитина перспективна, інтелект сохранен полностью, він навчається так, як всі діти, тільки на індивідуальному навчанні.

Галина Дніпровська, дільничний педіатр Козелецької районної лікарні:

- Это особенный ребенок, который старается, несмотря на свою болезнь, он хочет жить, он хочет учиться, он хочет ходить, он это делает с удовольствием, там в семье прилагаются все усилия для того, чтобы этот ребенок был здоров. Он должен получать санаторно-курортное лечение, желательно 2 раза в год, это и Трускавец.

За попередні поїздки до Трускавця, як і за всі тренажери, родині сплатили небайдужі люди. Нині хлопчикові знову необхідно їхати на реабілітацію.

Вікторія Науменко, мати хлопчика:

- Курс лікування зараз, на даний час - 21 600, отак. Як лікарі прогнозують і записано в документі, 3 рази на рік, хотя би два рази.

Утім, для родини з невеличкого містечка на Чернігівщині це - велика сума. Тож мама Михайлика сподівається, що гроші на реабілітацію вдасться назбирати і її синочок колись ступить свій перший самостійний крок. 

- Якась мрія в тебе є?

- Є.

- Яка?

- Ходити.

Реквізити для допомоги:
карта Приватбанку 4627082207714604 Вікторія Науменко
тел. 063 108 72 98.