Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 грудня 2014, 23:05 Допоможіть
У Черкасах хлопчик отримав важкі опіки, потрібна допомога
У Черкасах хлопчик отримав важкі опіки, потрібна допомога

Понад 40% опіків шкіри дістав 10-річний хлопчик у Черкасах. Це сталося через необережне поводження зі свічкою під час вимкнення світла. Нині дитина в реанімації, а батьки благають про допомогу: щодня на лікування сина потрібно дві тисячі гривень.

Мати 10-річного Кирила неохоче згадує про той страшний день. Каже, поверталася з роботи, на вулиці раптово вимкнули світло. Одразу зателефонувала синові, який вдома робив уроки.

Світлана Гетьман, мати постраждалого хлопчика:

- Я позвонила, его предупредила - у нас дома ничего нет, ни спичек, ничего, говорю - куплю свечки, оставался вот такой огарок, ты не переживай, был потушен свет, что в доме, что на улице, было темно. Ну вот так ему страшно стало. Упала на него свечка.

На дитині миттєво спалахнув одяг. Рятували хлопчика сусіди, адже охоплений вогнем малий вибіг з квартири й несамовито кричав про допомогу. Постраждалого терміново завезли до лікарні. Від побаченого медики вжахнулись.

Наталія Євтушенко, лікар-педіатр:

- Дитина має 40% опіку поверхні тіла внаслідок займання футболки, як є футболочка, так і обгорів - спина, живіт, сіднички і плечі, рукава на футболці.

Нині стан дитини медики оцінюють як тяжкий. Усі опіки в пацієнта глибокі, триває інтенсивна терапія. Попереду не один місяць лікування, кілька операцій і реабілітація.

Роман Похилюк, лікар опікового відділу 1-ї Черкаської міської лікарні:

- Дитині потрібна трансфузія препаратів крові, дитина має першу групу, якщо є люди, які можуть допомогти, здати кров - ми просимо про це. Бо на станції переливання крові препарати крові даної крові в малій кількості.

Благають про поміч і батьки обпеченого хлопчика. Щодня на дорогі ліки вони витрачають дві тисячі гривень. Тому подружжя просить усіх небайдужих людей допомогти врятувати їхнього єдиного синочка.

Реквізити:
Одержувач: ПриватБанк
Номер рахунку: 4149 6053 9595 3680
Одержувач: Кирило Гетьман
Телефон мами: (096) 343 94 13 (Світлана).