Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 грудня 2014, 20:40 Допоможіть
Ілля з Шостки сподівається на допомогу
Ілля з Шостки сподівається на допомогу

А зараз просимо вашої особливої уваги. Допомоги глядачів Свідка потребує 7-річний Ілля Демешко з Шостки. У хлопчика тяжке захворювання - мієлодиспластичний синдром, вилікувати який українські лікарі не змогли. Єдина надія - на трансплантацію кісткового мізку. А на це потрібно 140 тисяч євро. Зібрати гроші потрібно якомога швидше.

- Я хочу стать инженером-конструктором, хочу создавать автомобили разные, грузовые, обычные, с конструктора, которого у меня целая гора.

Саме конструктор віднедавна став єдиною розвагою для Іллі. Бо допомагає хлопчикові коротати довгі лікарняні години. Особливо цінує його творчість молодший брат. 

- Я собираю, а этот разбирает.

Вже понад 8 місяців Ілля бореться зі страшною хворобою, що почалася з кількох синців на ніжках. Потім батьки помітили блідість шкіри і звернулися до лікарів.

Наталія Демешко, мати хлопчика:

- Мы очень сильно боялись гепатита. Я молила Бога: Господи, хоть бы не гепатит. Гепатит не подтвердился, тогда сказали, что нужно исключить лейкоз, у меня внутри все оборвалось полностью.

Діагноз, що пролунав з вуст лікарів - шокував батьків. Мієлодиспластичний синдром. Місяць болісної терапії в Охматдиті стану не поліпшив.  

Наталія Демешко, мати хлопчика:   

- Он постоянко температурил, постоянно хватал какие-то инфекции, бывали даже такие дни, что он по 5 дней не ел и не пил, вообще просто лежал, интоксикации были, конечно, страшые, и от лекарств, и от всего.

Нині щодня в раціоні Іллі - піґулки, щотижня вливання тромбоконцентрату та еритроцитної маси. 

Ліана Никитенко, завідувачка гематології Сумської обласної дитячої лікарні:

- Без этой заместительной терапии ребенок мог бы, скорее всего, уже погибнуть, единственным радикальным методом лечения этого заболевания при неэффективности иммуносупрессивной терапии является трансплантация стволовых клеток костного мозга. Но в семье нет донора.

Операція за кордоном коштує 140 тисяч євро. Родині допомагають збирати гроші місцеві волонтери. Жоден доброчинний фонд Сумщини не долучився до порятунку дитини.

Сергій Ковальов, волонтер:

- Мы  столкнулись со многими дверьми, которые для нас стали заперты, не все так просто, как бы так хотелось. Благотворительные фонды, когда было предложено помочь в собрании не полной суммы, а хотя бы 10% от этой суммы, они напрочь отказываются.

Мама Іллі в декретній відпустці за молодшим братом, батько - звичаний водій. Тому заробітку ледь вистачає на ліки. Родина вже продала машину і  квартиру, та грошей на порятунок старшого синочка все одно бракує. Тому сім'я звертається до небайдужих людей з проханням допомогти.

- Для нашей семьи, тем более в сложившейся ситуации в Украине, эта сумма просто неподъемная, поэтому всех неравнодушных просим помочь, добрых людей откликнуться.

Адже цей маленький винахідник дуже хоче отримати шанс на життя.

- Чтобы гулять полноценной жизнью, играть, кататься на велосипеде, на мотоциклах кататься с папой и с дедушкой.

Реквізити:
Картка Приватбанку 5168 7572 7606 8980 (Демешко Євген, тато Іллі).
Телефон 096 105 91 18 - мама Наталія.