Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 листопада 2014, 20:42 Допоможіть
Допоможіть талановитій дівчині втілити мрію
Допоможіть талановитій дівчині втілити мрію

А зараз просимо вашої особливої уваги. Допомога глядачів Свідка дуже потрібна 20-річній Ганні Литвиновій. Дівчина вчиться у двох вишах і мріє стати художницею. Це попри те, що не може ходити. Навіть сидіти одеситка може лише дві години на добу.

Ганна народилася начебто здоровою. Та коли дівчинці було 6-ть місяців, зробили планове щеплення. І ось після вакцинації лікарі ошелешили батьків - у їхньої донечки рідкісне генетичне захворювання: міопатія Верднига-Гофмана. Недуга спричиняє поступове послаблення всіх груп м'язів. Медики одразу попередили подружжя: зробити нічого не можуть.

Олена Литвинова, мати хворої:

- Отдайте ребенку последний долг, она больше трех лет не проживет. Мы на прогнозы все не обращали внимания, мы жили дальше.

З трьох рочків Ганнуся почала ліпити з пластилину, а в 10 сказала, що буде відомою художницею. І ось у 20 дівчина, попри інвалідність і майже стовідсоткову фізичну залежність від батьків, студентка двох вишів. Вона вчиться на третьому курсі художнього факультету та на другому - факультету іноземних мов. Проте тяжка недуга спробувала відібрати останнє: можливість сидіти.

Ганна Литвинова, хвора:

- В детстве я могла сидеть по полдня. И не чувствовала никакого дискомфорта. А вот пару лет назад я начала сидеть всего лишь час в день. Потому что появились боли, которые не проходят в течение всего дня, пока я не полежу.

Слабкість м'язів з часом призвела до викривлення хребта. А це загрожує не тільки мріям про навчання, а й життю Ганни.

Олена Литвинова, мати хворої:

- При дальнейшем прогрессировании начинается смещение органов. Ребра начинаю давить на легкие и вплоть до летального исхода.

Операції з виправлення хребта хворим на спинально-м'язову атрофію в Україні не роблять. Допомогти дівчині можуть у Фінляндії. Проте, на це потрібно 45 тисяч єврів. У родини Литвинових таких грошей немає: все, що заробляють, витрачають на щоденну медичну допомогу дочці.

Олена Литвинова, мати хворої:

- Это человек, который хочет не просто существовать, а хочет жить, который очень многого достиг, несмотря ни на что, у которого очень много целей, идей, который хочет в случае своего успеха помогать другим. Я хочу, чтобы она жила, я надеюсь на помощь добрых людей.

А поки батьки збирають гроші, Ганна, перемагаючи біль, продовжує малювати і мріяти про персональну виставку.

Ганна Литвинова, хвора:

- Я просто человек, который не хочет отказываться от своей мечты. И который в любой ситуации будет искать способ, чтобы ее добиться, вот и все.

РЕКВІЗИТИ:

Райффайзен Банк Аваль, номер счета - 262052694425 (litvinova olena).
Приват Банк № 5168 7572 3045 5539 Литвинова Елена.

ТЕЛЕФОН МАМИ: 097 274 30 82.