Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 жовтня 2014, 22:11 Допоможіть
Подаруйте хлопцю життя!
Подаруйте хлопцю життя!

13-річний киянин Роман Гаврилів потребує вашої допомоги. Хлопчикові мають трансплантувати кістковий мозок. Виїхати на операцію до Білорусі підліток може вже за місяць, втім лише за умови, якщо родина знайде значну суму грошей.

На цьому відео хлопець у червонному шоломі з усіх сил бореться за перемогу. Тхеквондо - одне з багатьох захоплень 13-річного Романа. Втім зараз він намагається виграти значно важливішу битву - за власне життя. У підлітка гострий мієлоїдний лейкоз. У столичному Охматдиті дитину лікують з лютого.

Ірина Гаврилів, мати хворого:

- Прошли 5 блоков химиотерапии, успешно прошли, мы хорошо поддавались лечению, у нас практически болезнь отступила, он хорошо восстанавливался, нас даже начали потихонечку отпускать домой. Через 5 блоков химиотерапии нам констатировали полную клинико-гематологическую ремисию, направили сюда на первый этаж, пройти облучение и просто пить таблеточки, поддерживающую химиотерапию.

Тоді родина полегшено зітхнула - тяжку недугу подолано. Втім, хвороба відступила, щоб повернутися.

Ірина Гаврилів, мати хворого:

- Роме сделали пункции и сказали, что нам обратно нужно ложиться. Опять все проходить наново, но это еще не самое главное, самое главное, что теперь уже просто химия нам помочь не может.

Світлана Гранацька, лікар Охматдиту:

- Завершальным этапом его лечения ему нужна трансплантация. Родственного донора у них нет, поэтому нужна трансплантация от неродственного донора, и такая трансплантация не выполняется в Украине.

Клініка в Білорусі готова взяти хлопчика вже за місяць. Йому почали шукати донора. Роман не боїться операції і чекає на цю поїздку понад усе. Адже останніми місяцями він майже не виходить з лікарняної палати.

Роман Гаврилів, хворий:

- Еще немножко потерпеть, и я поеду в Беларусь со своей сестрой, и там можно будет лечиться амбулаторно, то есть не постоянно быть в больнице.

Втім, поїде він, лише якщо батьки знайдуть немалі гроші. Мати хлопчика - лікар-невролог, останній рік дбає тільки про старшого сина. Дворічну донечку віддала бабусі, батько ж намагається заробляти на лікування. Проте, самотужки сім'я не дасть ради. За допомоги рідних, друзів і просто небайдужих людей вже назбирала 80 тисяч доларів. Тож вірять, що знайдуть й решту.

Ірина Гаврилів, мати хворого:

- Счет, который они выставили, он очень большой, 170 тысяч доларов - для нашей семьи нереальный счет. Огромнейшая просьба у людей, еще чуть-чуть, копеечку нам помочь, чтобы мы могли вовремя все сделать, чтобы если мы за этот месяц все успеем, у него будет все хорошо.

Допомогти цій дитині і врятувати ще одне життя може й кожен з вас.

Реквізити для допомоги:
Карта Приватбанку: № 5168 7553 9446 0659, Гаврилів Ірина Романівна
Тел. мами: (066) 950 69 58.