Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 жовтня 2014, 20:47 Допоможіть
Маленький Андрійко сподівається на вашу допомогу
Маленький Андрійко сподівається на вашу допомогу

Допомоги глядачів Свідка потребує родина 9-місячного Андрійка Ярославського. У крихітки - рідкісна хвороба імунітету - хронічний гранулематоз. Аби врятувати хлопчика, йому мають пересадити кістковий мозок. Швейцарська клініка готова зробити операцію, утім, коштує вона 310 тисяч єврів. Проста родина із Запоріжжя таких грошей не має. А оперувати треба терміново.

- Самый-самый долгожданный наш ребеночек, самый любимый, мы его очень ждали.

Цей блакитноокий малюк - 9 місячний Андрійко Ярославський. Хлопчик привітний і усміхнений. Незважаючи на біль, якого вже натерпівся за своє недовге життя. Малюк потрапив до лікарні, коли йому не було ще й місяця.

Марина Ярославська, мати хворого хлопчика:

- Нас первый раз положили в больницу, долго лечили воспаление легких. Два месяца лечили, потом сказали, что опухоль, вырезали нижнюю долю левого легкого, а потом сказали, что ошиблись в диагнозе.

Лише згодом у Києві немовляті поставили правильний діагноз - первинний імунодефіцит, хронічна лімфогранулематозна хвороба.

Марина Ярославська, мати хворого хлопчика:

- Этой болезнью болеют только мальчики, один на миллион рожденных,є это очень-очень редкое заболевание.

Нині Андрійко ліки бачить частіше, ніж іграшки.

Марина Ярославська, мати хворого хлопчика:

- Мы постоянно, каждый день принимаем три препарата: противогрибковое средство, так как у ребенка в легких грибок, антибиотики и профилактика туберкулеза, потому что сделали БЦЖ, а нам его нельзя было делать.

Утім, навіть величезна кількість піґулок не врятує. Хлопчикові потрібно терміново пересадити кістковий мозок. Батьки Андрійка донорами бути не можуть, а неродинних трансплантацій в Україні не роблять. Прооперувати немовля погодилися швейцарські лікарі. За немалі гроші.

Марина Ярославська, мати хворого хлопчика:

- В евро нам нужно 310 тысяч, собрано приблизительно 25, курс постоянно колеблется, до декабря месяца нам надо заплатить.

Проста запорізська родина таких грошей не має. В сім'ї працює лише батько.

Михайло Ярославський, батько хворого хлопчика:

- Наша семья этих денег не осилит, даже в мыслях себе не представишь, сколько это. Доход составляет 3-3,5 тысячи гривен.

Батьки Андрійка оббили пороги різних доброчинних фондів, але там не зарадили. Не допомогли і в Міністрестві охорони здоров'я. Сказали: цьогоріч грошей не нададуть. Тоді родина Ярославських подалася під Адміністрацію Президента. Але й звідси пішли ні з чим.

- Кроме отказов, мы ничего не слышим.

Тож тепер життя крихітки в руках лише небайдужих простих українців.

Марина Ярославська, мати хворого хлопчика: 

- Что можно было из дому - продали, но этого недостаточно. Наша семья просит помощи, я просто умоляю помочь спасти ребенка, это наш единственный сын...

Батьки хлопчика мріють, щоб їхній синочок одужав і якнайшвидше сказав перші свої слова та ступив перші самостійні кроки.

099 918 46 00   Марина (мати хлопчика)

ПриватБанк:
5168742066440821 Ярославская (Томилина) Марина.