Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 жовтня 2014, 20:41 Допоможіть
Маленька Каролінка потребує допомоги
Маленька Каролінка потребує допомоги

Ходити, самостійно їсти - мати шанс на повноцінне життя. За це батьки маленької Кароліни в Тернополі борються вже понад три роки. Завдяки небайдужим людям родині вдалося зібрати кошти на складні операції в Китаї. І вже є перші підбадьорливі результати. Щоб їх закріпити - дитині потрібно пройти тривалу реабілітацію. Подружжя таких грошей не має, тож знову звертається по допомогу.

Яскравий осінній день. Подружжя Богданових везе свою донечку на прогулянку. Та на забавки й ігри Каролінка майже не реагує. Це - наслідок тяжкої хвороби, про яку батьки спочатку навіть не здогадувалися. З пологового будинку тато й мама їхали щасливими.

Ірина Богданова, мама Кароліни:

- Лікарі нам зразу не сказали, що в дитини є якісь проблеми, і виписали нас з роддому з діагнозом, що вона здорова. Перших 3 місяці в лікарні в карточці писали, що вона здорова.

В Ірини були складні пологи. Зробили кесарів розтин. За кілька місяців жінка й чоловік помітили: дитина не реагує на іграшки, не намагається сидіти. Візит до лікаря батьків приголомшив - мікроцефалія. У дівчинки вражений мозок.

Ірина Богданова, мама Кароліни:

- Нам не хотілося у цей діагноз, звичайно, вірити. Ми довго перечитували все в Інтернеті і плакали. Тому що, звичайно, ніхто не хоче в таке вірити.

Дорогі піґулки, реабілітаційні вправи. Так родина боролася з хворобою три роки. Усе власним коштом. І нарешті надія. Дізналися про диво-клініку в Китаї.

Ірина Богданова, мама Кароліни:

- Недавно ми дізналися про клініку в Китаї, яка робить стволові клітини таким діткам і вроді є хороші результати, що воно допомога.

Подружжя звернулося з екранів телевізорів до всіх небайдужих. Зібрали потрібні 40 тисяч доларів. 13-годинні тяжкі перельоти, три надскладні операції, місяць під крапельницями. Кілька днів тому родина повернулася до Тернополя. І вже помітили поліпшення. Каролінка стала уважнішою й нині вчиться з матусею ходити. Але це лише початок складного шляху. Попереду - складна реабілітація. По 4 курси на рік. Кожен - 15 тисяч гривень. Окрім того, вправи в басейні, лікувальні прогулянки на конях і купання з дельфінами. Таких грошей сім'я не має. Тож знову благає людей допомогти.

Ірина Богданова, мама Кароліни:

- Зараз прошу, щоб усі ці зусилля дитини, її страдання були не марними, щоб її підняти на ніжки, щоб дати їй шанс, щоб вона ходила, щоб вона сіла, бо є у нас на це перспектива.

Родина сподівається, з Божою та людською допомогою, вже наступної осені Каролінка збере свого першого яскравого букета з листя й усміхатиметься теплому сонцю.