Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 серпня 2014, 19:39 Допоможіть
Хворій дівчинці необхідна допомога
Хворій дівчинці необхідна допомога

А зараз просимо Вашої особливої уваги! Допомога небайдужих людей потрібна трирічній Маргариті Пилипець. У дівчинки страшна недуга - злоякісна пухлина мізку. Українські лікарі зарадити безсилі, не врятувала малої й закордонна операція. Утім, надія є. Може допомогти дорога хіміотерапія.

Маргариті - три рочки. У вересні дівчинка мала б іти до дитсадка, але спершу батьки вирішили оздоровити дитину на морі. Проте після відпочинку в неї з'явилися дивні симптоми: піднялася висока температура й порушилася координація рухів.

Олександр Пилипець, батько хворої дівчинки:

- Вона каже: везіть мене до доктора, що не характерно для 3-летньої дитини. Вези мене до доктора, у мене голова болить, нехай мені зробить укол, потім що мене болить голова.

Медики шокували батьків діагнозом - у маленької Маргаритки рідкісне онкозахворювання - нейроектодермальна пухлина. В Україні її не лікують. Операція за кордоном вартувала 45 тисяч доларів. Обіцяли поставити дівчинку на ноги.

Світлана Лясевич, мати хворої дівчинки:

- На ранок після операції нам сказали, що, на жаль, пухлина практично на місці, видалено 1/3, хірург далі не міг просуватися, тому могли бути необратимі процеси - сліпота або глухота.

Після операції в дитинки відняло правий бік. Тепер вона все робить лівою ручкою. Права - не рухається. Маргаритка навчилася терпіти біль і жити з катетером.

- Ну, чего ты плачеш? Все будет хорошо, скоро мы поедем к доктору и доктор полечит тебе ножки, мы же договорились, да?

Поки ж їй навіть ходити тяжко. Дівчинка щоразу усміхається, коли їй вдається звестися на ніжки і ступити кілька кроків. У сльозах - батьки. Маргариті терміново потрібна хіміотерапія. В Україні такої не роблять. Малу зголосилися взяти на лікування в Білорусі.

Олександр Пилипець, батько хворої дівчинки:

- Захворювання досить рідкісне. Воно навіть в класифікації світової ВООЗ - воно там не класифіковане, воно існує, але що це та як з ними боротися, знають одиниці в усьому світі. Але ось в Білорусі теж фахівці є. Ми сподіваємося на їх допомогу. Курс хіміотерапії плюс можлива пересадка кісткового мозку.

Лікарі виставили рахунок - 70 тисяч доларів. Таких грошей у родини немає - все віддали на першу операцію. І поки батьки збирають потрібну суму, Маргарита лівою ручкою вирізає сніжинки - готується до нового року. Адже найближчі 6 місяців їй доведеться пробути в лікарняній палаті.

Банк "Надра"
Рахунок № 29245270002773,
МФО 380764,
ЄДРПОУ 20025456
Призначення платежу: Поповнення поточного (карткового) рахунку № 82289864, Пилипець Олександр Анатолійович.

Телефон:(067) 216-40-09 Олександр (батько).