Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 серпня 2014, 20:33 Допоможіть
Хвора на ДЦП дівчинка потребує допомоги
Хвора на ДЦП дівчинка потребує допомоги

А зараз просимо вашої особливої уваги. 8-річній Катрусі з Київщини потрібна допомога небайдужих людей. Дівчинка хвора на дитячий церебральний параліч. Вона не сидить і не розмовляє. Вилікувати малу можуть за кордоном. Китайська клініка погодилася її взяти. Та на це потрібні величезні гроші, яких у родини немає.

Катрусі - вісім років. Вона щира до незнайомців. Утім, виявити свої емоції може лише ледве вловимою усмішкою. Попри вік, дівчинка не вміє сидіти, ходити й розмовляти. А все тому, що народилася передчасно.

Ніна Дяченко, мати хворої дівчинки:

- В эту ночь мне стало резко плохо, поднялось давление, начали отказывать почки, и врачи приняли решение, чтобы спасти мне жизнь, нужно было извлечь ребенка. Она недоношенная родилась, на тридцатой неделе, с весом один килограмм, рост 36 сантиметров.

У Катрусі складний діагноз. Вона проходила реабілітацію в українських клініках. Проте, результат невтішний.

Віктор Чернишенко, лікар-педіатр:

- Дитя тяжке, дитячий церебральний параліч, двійна геміплегия, мама занималась єю дуже інтенсивно, но результати посредственні, нельзя сказать, шоб там якісь хороші здвиги були.

Нині дівчинку готові взяти китайські медики. Обіцяють - Катруся зможе сидіти і, можливо, ходити. Проте, на лікування потрібна величезна сума. Дитина має пройти шість курсів реабілітації. Кожен з яких коштує 200 тисяч гривень. Проста родина з Фастова таких грошей не має. Мама нині в декретній відпустці. Адже має ще одну донечку. А батько працює в службі охорони. На сім'ю його зарплатні ледве вистачає.

Ніна Дяченко, мати хворої дівчинки:

- У нас ни одной прививки нет из-за диагноза, Катя очень часто болеет, каждый раз надо антибиотики, собрать нам такие деньги просто нереально.

Зволікати з лікуванням вже нікуди, кожен місяць для дівчинки - як вирок. Що старша вона, то менше шансів на одужання. Тепер вся надія цієї родини лише на небайдужих людей.

Ніна Дяченко, мати хворої дівчинки:

- Я обращаюсь ко всем неравнодушным людям: помогите нам собрать эту непосильную сумму, потому что от этого зависит развитие моей доченьки, я думаю, что это наш последний шанс. Хочется услышать долгожданное слово "мама".

Карта ПриватБанку 5168742013056167.
Телефон мами (Ніна Дяченко) 063 763-80-76.