Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 листопада 2013, 21:20 Допоможіть
Дівчинка зі страшними опіками в Одесі потребує донорської крові
Дівчинка зі страшними опіками в Одесі потребує донорської крові

Моторошний інцидент в Одесі. Мати вирішила помити голову десятирічній донці гасом і зробила це біля увімкненої плити. Дівчинка спалахнула за мить. Нині дитина з тяжкими опіками голови, шиї та плечей - у лікарні. Ушкоджені очі й легені. Постраждала в реанімації і терміново потребує допомоги донорів.

Нині мати двох доньок ледве говорить. У тому, що сталося, винуватить лише себе. Каже, грошей на дорогий препарат проти педикульозу не було. Купила звичайний гас, розвела і за бабусиним рецептом намазала десятирічній Ренаті голову. Поруч на плиті гріла воду, щоб помити волосся. Пари народного засобу дісталися вогню, і дитина спалахнула, наче смолоскип.

Натела Ццшбая, мати постраждалої дівчинки:

- Я ее тушу, а оно не тушится. У меня дите на глазах заживо горит, а я не могу потушить, оно не тушится. Пытаюсь чем-то прибить - не тушится. Она в шоке бегала-металась. Я ее и поймать не могу. Маленькая видит, как горит сестра. Кричит она, кричу я...

Прибити полум'я вдалося рушником. Ренату терміново доправили до лікарні. У малої обгоріло 15 відсотків шкіри - обличчя, руки, плечі. Тяжко уражені очі та внутрішні органи. Нині медики намагаються вивести дитину з опікового шоку. Далі - операції з відновлення шкіри.

Олександр Ставраті, в.о. завідувача опікового відділу Одеської міської лікарні №10:

- В будущем скорее всего предстоит еще не одна операция. Первый этап - мы отсекаем некроз. На втором этапе придерся делать пересадку кожи. Есть еще отравление продуктами горения, ожог дыхательных путей. То есть ребенок вдохнул пламя.

Стан дитини тяжкий, проте стабільний. Вона при тямі й навіть розмовляє.

Натела Цушбая, мати постраждалої дівчинки:

- Она настолько сильный ребенок. Она еще меня успокаивает, просит, чтобы я не нарвничала. Она меня сейчас не видит, глазки закрыты. Она передает, что меня любит, чтобы я не нервничала. Я рассчитываю на эту ее силу, что она справится, перенесет.

Всі потрібні медикаменти для дівчинки надають безкоштовно. Проте, для відновлення легенів їй потрібний препарат - альбумін. Одну склянку його на станції переливання видають в обмін на чотири порції крові. Пацієнтці потрібна мінімум одна доза на добу. Мати каже: дочка досі жива завдяки донорам. І звертається до небайдужих одеситів: здати кров будь-якої групи для Ренати Цушбая.