Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 листопада 2013, 23:51 Допоможіть
Чоловік, який постраждав на будівництві, потребує допомоги
Чоловік, який постраждав на будівництві, потребує допомоги

Чоловік дістав страшних травм на новобудові в Києві. Під час буріння один із робітників наїхав багатотонною машиною на іншого. Стан постраждалого - жахливий.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Ось це будівництво, де сталося лихо. Утім, журналістів за паркан охоронці не пускають і на питання не відповідають. 

- Телеканал НТН, програма Свідок, у вас тут людині ногу відірвало бурильною установкою.

Отією величезною машиною, яку видно за огорожею, й покалічили чоловіка. Люди кажуть: бачили, як на будівництво приїжджали швидка й міліція.

- Приїжджала скора й міліція.

- І що, людину виносили?

- Скора туда приїжджала, во двор.

Деталі трагедії розповідає дружина постраждалого. Каже, наскочив величезною махиною колега. З яким постраждалий не ладнав.

Олена Слюсаренко, дружина постраждалого:

- Во время того, как раскладывается бетоновоз, на сколько я информирована, пока раскладывается, буровая устовновка не должна работать. Но, к сожалению, так произошло, что без команды буровая установка три раза наехала на моего мужа. Я думаю, что это все преднамеренно.

Пані Олена розповідає: її чоловікові 45 років, на будівництві працює два. За цей час став свідком кількох жахливих інцидентів з колегами.

Олена Слюсаренко, дружина постраждалого:

- Это не первый случай, еще до сих пор идет расследование по поводу массива Радужного, там, где упал кран и убило двух людей, и еще были случаи неоднократные, когда людям пальцы отбивало, это все этой же фирмы, я все знаю по розговорам мужа.

Поки ми спілкуємося з дружиною постраждалого, до лікарні приїжджає представник компанії, в якій працював будівельник. Каже, прибув, щоб фінансово допомогти. А ось про обставини трагедії ні пари з вуст.

- Ви можете розповісти, що сталося на цьому будівництві?

- Нічого не можу.

- Як не можете?

- Бо я вже вам сказав, я питаннями цими не займаюсь, зараз займаюсь питаннями надання медичної допомоги в цьому закладі, де ми зараз знаходимось.

У міліції ж поки що не повідомляють, був наїзд запланований чи випадковий. І чи дотримувалися на будівництві заходів безпеки.

Наталя Калиновська, помічник керівника Шевченківського РУ міліції м. Києва:

- З даного приводу було розпочате кримінальне провадження слідчим відділом за статтею 271 - це порушення вимог законодавства про трудову працю, санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неопод. мін. доходів гр. або виправні роботи до двох років, або обмеження волі на той же самий строк.

Тим часом жінка постраждалого будівельника чергує під реанімацією. Всередину її не пускають. Чоловік і досі в тяжкому стані.

Сергій Бутенко, в.о. завідувача відділу Київської міської лікарні №9:

- Была выполнена операция - ампутация правого бедра, состояние при поступлении оценивалось как тяжелое, обусловенное травмой, кровопотерей и состоянием шока, на данный момент состояние пациента стабильное.

А ще жінка звертається до всіх небайдужих, щоб допомогли чоловікові одужати. Бо йому й досі потрібна донорська кров будь-якої групи.

Олена Слюсаренко, дружина постраждалого:

- Большая просьба, кто помнит и знает Валеру Слюсаренко, прийдите, пожалуйста, в больницу номер 9 на Рижской 9, сдать кровь, необходимо большое количество.