Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 жовтня 2013, 13:20 Допоможіть
На трасі під Києвом знайшли покинуту дівчинку
На трасі під Києвом знайшли покинуту дівчинку

Дворічну дівчинку знайшли біля Одеської траси - мала стояла босоніж на зупинці. Побачив дитину незнайомець. Чоловік добу тримав дівчинку в себе й лише згодом звернувся по допомогу. Хто ж покинув дитину та де її батьки?

Це блакитнооке дівча - дворічна Катя. Вона усміхнена й товариська. Все, що мала може сказати - що її мама - Альона, а тато - Дмитро.

- Як маму звати? - Мама. А тата? - Мама. А де ти живеш? - Дома.

А от де батьки, не знає ніхто. Катю побачили ввечері на Одеській трасі при АЗС під Києвом. Мала стояла там самотня й без взуття.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Незнайомець знайшов дитину тут, на зупинці біля траси зі жвавим рухом. Машини тут не їздять, а просто літають, та що дівчинка не вибігла на дорогу - справжнє диво.

Дмитро працює адміністратором на АЗС. Пригадує: приблизно о п'ятій вечора він побачив неохайно вдягнутого чоловіка років сорока, який тримав на руках маленьку дівчинку.

Дмитро Кліщ, працівник АЗС: 

- Ну такой подуставший, рассечение, синяки, запах, выхлоп, перегар присутствовал. Он сказал, что нашел ее на остановке вчера, что кто-то якобы оставил её на остановке.

Незнайомець розповів: він добу тримав дитину в себе, бо не знав, що з нею робити. А потім прийшов на заправку попросити їжі для малої.

Володимир, охоронець:

- Он говорил, что звонил в службу доверия какую-то и они ему сказали позвонить в милицию, и он с утра пришел к нам сюда и мы вызвали милицию.

Дмитро Кліщ, працівник АЗС: 

- Он просил есть не для себя, а для ребенка, ну мы накормили ребенка и его заодно. Что было удивительно, что она босиком, а он держал её на руках.

Правоохоронці кажуть: намагалися знайти батьків дитини, та марно. Про зникнення дитини ніхто не повідомляв. Тож як мала опинилася на трасі і хто її там покинув - загадка.

Ігор Лоборчук, керівник відділу Києво-Святошинського РВ міліції:

- Нами внесено дану дитину до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 166: грубе невиконання батьками батьківських обовязків по догляду за дитиною, проводяться заходи щодо встановлення батьків дитини.

Медики зазначають: вона була нормально вдягнута, нагодована і здорова.

Людмила Малахова, лікар-педіатр Боярської центральної районної лікарні:

- Без видимых телесних ушкоджень, только на животе, там у нее синяк в виде пальцев, ему где-то 4-5 дней. Анализы готовы, узи сделано, рентген сделан, все без патологий.

Позаяк Катруся здорова, її забрали до дитячого будинку. А правоохоронці просять усіх, хто впізнав дівчинку або має інформацію про її батьків телефонувати на номер 102.