Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 вересня 2013, 21:35 Допоможіть
Діти, які осиротіли через ДТП, потребують допомоги
Діти, які осиротіли через ДТП, потребують допомоги

Доля двох запорізьких дітей, які вижили у страшній ДТП, що сталася два тижні тому, досі невизначена. Їхні батьки загинули, бабуся - оформляє документи для опіки, тоді як на лікування малюків потрібні чималі кошти.

Страшна аварія, в якій загинули батьки 10-місячної Діани і трирічного Євгена, сталася 10 вересня. Таврія на швидкості наскочила на електроопору. Подружжя загинуло миттєво, малих у вкрай тяжкому стані доправили до реанімації. Лікарі діагностували в них перелами стегон та черепно-мізкові травми. Вивести з шокового стану вдалося лише нині.

Олексій Шацький, лікар-травматолог Запорізької обласної дитячої лікарні:

- Дети находятся в травматологии. Состояние их стабильное. Расцениваем как средней тяжести. Оба ребенка в сознании, дыхание самостоятельное. Поступали в крайне тяжелом состоянии, поступили в реанимацию в состоянии травматического шока.

Біля малюків цілодобово чергують тітка або бабуся. На лікування пацієнтів потрібні чималі кошти. Допомогти родині взялися запорізькі волонтери.

Ганна Попова, волонтерка:

- Я понимаю, что деньги нужно собрать немаленькие. Двое деток, на сегодня они не имеют статуса. Это пока бабушка оформит опекунство. Пока выдадут документы. А лечение нужно сегодня и сейчас.

Після виписування з лікарні в дітей попереду тривала реабілітація. На це також потрібні гроші. Тому рідні маленьких сиріт Діанки та Євгена просять небайдужих людей допомогти. І дякують усім, хто не стояв осторонь їхнього лиха.

Юлія Мороз, тітка постраждалих дітей:

- По деньгам поддерживают и друзья, и волонтеры, и посторонние люди. Поэтому всем низкий поклон, кто откликнулся на наше горе.

Тож якщо ви маєте бажання та змогу допомогти малюкам видужати - реквізити й телефон родичів на ваших екранах.

Телефон тітки постраждалих дітей - 066 221 85 10 (Юлія Мороз)
Номер картки Приватбанку - 516 8757 2269 09457.