Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 серпня 2013, 20:54 Допоможіть
Ми можемо дати дитині майбутнє
Ми можемо дати дитині майбутнє

Допомоги потребує 10-річна Христина Калюжна. У неї страшне захворювання крові - апластична анемія. Дівчинці терміново слід пересадити кістковий мозок. Зробити операцію готові в італійській клініці. Лише на пошуки донора потрібно 30 тисяч єврів. Для матері-одиначки це шалені гроші.

Два роки тому Христинка впала на дачі з дерева. Малу терміново доправили до лікарні. Після ретельного обстеження медики ошелешили діагнозом - у дівчинки гепатит. Рік боротьби з недугою - й дитина одужала. Та за деякий час у неї з'явилися на шкірі синці. Мати знову повезла доньку до медзакладу. Як вирок пролунав новий діагноз.

Лариса Пересада, лікар-онкогематолог:

- Кристина имеет приобретенную апластическую анемию, то есть костный мозг по определенным причинам отказался вырабатывать клетки крови.

Вже одинадцять місяців дівчинку лікують у столичному Охматдиті. Попри те Христинка жвава й життєрадісна. Вона обожнює малювати. І охоче розповідає про свої картини. Ось - місто майбутнього, а це - вона вже майструє.

- Что ты делаешь?

- Дом мечты. Я хочу сделать нам с мамой спальню, тут будет балкон, тут будет ванна и кухня, а тут гостинная.

Дівчинка багато мріє про майбутнє, але яким воно буде - залежить нині від небайдужих людей. Адже врятувати Христину може лише пересадження кісткового мозку від нерідного донора.

Лариса Пересада, лікар-онкогематолог:

- Если не сделать трансплантацию, то когда-нибудь наступит момент, организм не будет принимать нормально кровь, у неё достаточно часто преливания, раз в неделю, и с каждым разом она отвечает все хуже. Что значит хуже? Они не поднимают до нормального уровня гемоглобин, это говорит о том, что органы страдают от недостатка кислорода.

Операцію слід робити якнайшвидше. Італійська клініка готова взяти дитину. Утім, на це потрібні шалені гроші. Лише на пошуки донора - 30 тисяч єврів. Сама операція коштує в рази більше. У родини такої суми немає. Адже мама сама виховує доньку. Мало того, через догляд за дитиною жінка не може працювати.

Олена Калюжна, мати хворої дівчинки:

- Тридцать тысяч евро поиск донора, пять тысяч типирование. Такой возможности у меня нет, дохода такого нет, чтобы оплатить лечение, сейчас я нахожусь на больничном и одиннадцать месяцев я работать не могу.

Христинка вірить, що одужає. Не боїться ані болючих процедур, ані самої операції. По-дорослому 10-річна дитина переймається іншим.

Христина Калюжна, хвора дівчинка:

- Я не то, что боюсь, мне очень страшно, как собирать деньги, у мамы таких денег нет, а такую сумму собрать, мне кажется, нереально.

Тож родина звертається до небайдужих глядачів - допоможіть Христинці відчути, що її здорове майбутнє - це реальність.

Олена Калюжна, мати хворої дівчинки:

- Я очень надеюсь на помощь неравнодушных людей, которые помогут нам справиться с этой болезнью и дадут шанс на жизнь, на полноценную жизнь.

Реквизиты для оказания помощи
Приватбанк
№ счета 29244825509100
МФО: 305299
ОКПО: 14360570
Назначение платежа: Благотворительная помощь на лечение дочери.
Получатель: Калюжная Елена Владимировна
Номер карты: 5457 0823 9039 8118
Телефон мамы 099-262-60-60 Елена