Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 серпня 2013, 01:15 Допоможіть
На Львівщині чотири місяці тому загадково зникла дівчина
На Львівщині чотири місяці тому загадково зникла дівчина

Відзначала день народження в подруги й не повернулася. Минуло вже 4 місяці відтоді, як у містечку Стриї зникла 18-річна Надія Савчук. Вранці вона вийшла з будинку приятельки. До дому дівчині залишалося  якихось 200 метрів. Батьки впевнені - товариство, в якому відпочивала їхня донька, щось знає, та приховує.

Востаннє пані Галина бачила доньку 13 квітня - дівчина збиралася на день народження. Додому мала повернутися опівночі. Коли до третьої ночі не прийшла - мати подзвонила їй. Настя сказала, що ще спілкується з подругами. А вдосвіта її телефон уже не відповідав.

Галина Савчук, мати зниклої:

- Я думаю, що нашу доньку викрали. Я, як кажуть, сто процентів знаю, що вона нікуди не поїхала сама, бо тому що вона мала при собі тільки телефон і ключі від хати, всьо, більше нічого.

Батьки Наді звернулися до міліції, проте розпочали й своє розслідування. Рідні з'ясували - тієї ночі донька відпочивала в товаристві з дев'ятьох осіб. Спочатку у квартирі, а потім у готельному номері. Правоохоронцям друзі розповіли: були дуже п'яні, нічого не пам'ятають. Утім батько зниклої вважає, що брешуть.

Сергій Савчук, батько зниклої:

- Скрывают то, знати, куда-то дели мою дочь, все. Я думаю, что они ее куда-то сдали. Люди говорят, что какой-то парень или кто посадил ее в машину. Или сама села, или помог сесть в машину. Сам в машину не сел.

Правоохоронці перевірили всі лісосмуги, підвали та горища. Водолази обшукали річку Стрий - усе марно. У міліції розглядали три версії зникнення дівчини.

Остап Попович, в.о. керівника Стрийського МВ міліції:

- Одна з них - це було самогубство. Навіть таку версію ми також відпрацьовували. Була версія, що донька можливо посварилась з батьками і десь вирішила розпочати нове своє життя, без батьків. Ну, звичайно, відпрацьовувалася версія про можливе вбивство особи.

Журналістам Свідка вдалося поспілкуватися з двома учасниками тих нічних посиденьок. Друзі дівчини запевняють: вони не знають, що могло статися.

Борис, приятель зниклої:

- Когда я вышел из комнаты, я встретил Надю в коридоре, она одевалась. Спросил: куда ты идешь? Она говорит: иду домой.

Людмила, подруга зниклої:

- Тут потеряться некуда, даже если бы кто-то и хотел похитить, все равно она б кричала, сопротивлялась, мы б слышали. Остается только одна версия - може, действительно с кем то созвонилась и решила встретиться на 5 минут, а что дальше...

Батьки вірять, що їхня донька жива, тож звертаються по допомогу до глядачів. Якщо ви стали випадковими свідками подій того квітневого ранку, або ж знаєте місцеперебування Надії - телефонуйте 102.