Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 серпня 2013, 21:56 Допоможіть
Дитина в комі потребує допомоги
Дитина в комі потребує допомоги

Нелюдський вчинок - на Одещині: шістнадцятирічна дівчина і на три роки старший приятель намагалися вбити одинадцятирічну дитину. Мала випадково побачила наречену свого брата з коханцем. І щоби змусити дівчинку замовкнути, її придушили дротом у лісосмузі. Тепер Таня потребує допомоги небайдужих людей. Вона в реанімації у стані коми.

Того дня 11-річна Тетянка разом із шістнадцятирічною нареченою свого старшого брата пасла корів. Худобу пригнали до села пізніше, ніж зазвичай: приблизно о дев'ятій вечора. Проте додому повернулася тільки старша дівчина.

Олена Мунтяну, мати постраждалої:

- Ми на том месте стали кружлять. Не знаю. Чомусь мені те місто. Хвилин 20 кружляли - застогнала вона. Виявилось, що ми кружляли рядом з нею. Она лежала просто без сознания.

Федір Булат, батько постраждалої:

- А я тут кричал: Танечка, не умирай, пожалуйста. Потом Виталик взял ее на руках и вынес.

Тетянку одразу відвезли до районної лікарні. Вона ще дихала. Та за добу дівчинку доправили до Одеси й під'єднали до апарата штучної вентіляції легенів. Дитина зайшла у стан коми.

Ольга Тимчишина, лікар реанімації Одеської обласної клінічної лікарні:

- Состояние остается тяжелым. Есть некоторые положительніе сдвиги, но не очень значительные. Состояние остается тяжелым. Кома 2 сохраняется.

Тим часом міліція шукала тих, хто позбиткувався з малої. Дуже швидко вдалося поновити картину нелюдського злочину. За тиждень до того старший брат Тетяни привів додому наречену. Родина прийняла дівчину. Проте ніхто не знав - юнка потай зустрічалася з іншим, дев'ятнадцятирічним мешканцем сусіднього села. Мала й стала жертвою їхнього кохання.

Юрій Присуха, в.о. керівника Роздільнянського РВ міліції:

- Ця 11-річна дівчина застала співмешканку свого брата з другим хлопцем. Після чого сказала, що розповіде все брату. Хлопець дігнав дівчину, повалив її на землю. А 16-річна співмешканка брата почала її душити дротом.

Щоб заплутати сліди, коханці розірвали на непритомній малій спідницю та зняли з неї білизну. На щастя, дівчинка вижила.

Віталій Мунтяну, брат постраждалої:

- Вони її не додушили. Свіже повітря, і вона задихала. Мама їх напугала і вони втекли. А в них були намериния задушити і закинути в колодец.

Тепер маленьке село у стані шоку. Підозрюваних затримали. За спробу вбивства дитини їм загрожує найвища кара - довічне ув'язнення. Проте людям цього мало.

- Невозможно. Слов нема. Убивати нужно, просто убивать. Казнить. Вона ж прийшла в хату, її накормили, приютили, дали кусок хлібу. Вона замуж зібралася виходити.

Поки ж місцеві збирають кошти на лікування Тані. Кожний день у реанімаціїї коштує родині, в якій семеро дітей, півтори - дві тисячі гривень. Тож будь-яка допомога не буде зайвою.

Олена Павлюк, односелиця постраждалої:

- Очень хорошая девочка. Просто спокойно не можно говорить. Помогите, люди добрые, кто сколько может.