Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 липня 2013, 20:55 Допоможіть
Допоможіть дитині здолати рак
Допоможіть дитині здолати рак

А зараз просимо вашої уваги. Допоможіть п'ятирічному Максиму Луніну. За його життя борються ізраїльські медики. У малого рідкісна форма раку, і йому потрібне дороге і тривале лікування. Тож батьки дитини просять допомогти всіх небайдужих.

Максим не любить незнайомців, тож із журналістами спілкуватися навідріз відмовився. Воно й не дивно, адже страждань, які випали на долю хлопчика, вистачить на два дорослі життя. Страшний діагноз - рак, який поставили йому українські медики, потім операція, хіміотерапія, ще одна операція в Ізраїлі, курс опромінення. І кінця-краю цьому не видно.

Ірина Зайдман, лікарка хворого хлопчика:

- Мы знаем по гистологии этой опухоли, что после двух-трех курсов она возвращается, и мы решили пойти на высокодозную химиотерапию. Это терапия в очень высоких дозах, плюс это пересадка костного мозга путем возвращения собственных клеток, которую он должен получить дважды.

Нині хлопчик цілковито ізольований від зовнішнього світу, доступ до нього мають лише лікарка, кілька медсестер і мама. Тепер для нього найнебезпечніший період - потужна хіміотерапія випалила кістковий мозок і будь-яка інфекція може вбити малого. Тому поки що Максим не виходить із боксу.

- В любом случае на следующей неделе вас отправим домой, чтобы вы отошли до следующей пересадки.

Домівка - це невелика винайнята квартирка за кілька кроків від лікарні. Виїжджати з країни не можна. За найменших ускладнень - одразу до медзакладу. Дивишся на них і дивуєшся, на які жертви здатні батьки, аби врятувати свою дитину. Мама Олена з лютого разом із Максимом мешкає в Ізраїлі. Покинула роботу і ладна сидіти в цій палаті хоч цілий рік. Лише б синочок видужав. Бідкається тільки, що він нічого не їсть. Проте лікарі запевняють - це нормально. Після таких медикаментів пацієнти на харчі й дивитися не можуть.

- Насчет еды - посмотрим. Может, он начнет пить из баночек эту вот, жидкую. Если нет, тогда поставим зонд.

Шанси на одужання хлопчика є, кажуть медики. Утім, лікування триватиме ще як мінімум рік і на нього потрібно багато грошей. Батьки Максима продали квартиру й машину, та цього ледве вистачило на початкові процедури.

Олена Луніна, мати хворого хлопчика:

- Для лечения Максима обязательно нам необходимы две пересадки. Одну мы уже прошли, сейчас вот нужная вторая, но денег на нее нет. Она будет стоить 70 тысяч долларов. Обращаюсь к людям с просьбой помочь.

Батько Максима тепер лише те й робить, що шукає гроші. Оббиває пороги фондів. В одному запропонували 500 гривень. Нині вся надія на простих українців.

Реквизиты:
получатель: ПРИВАТБАНК
БК "ПРИВАТБАНК"
Р/с 29244825509100
МФО 305299
ОКПО 14360570
Назначение: Для зачисления на пластиковую карту № 4627081204997428 (04/16 дата карты)

ИНН 3081905145
Лунина Елена Петровна
телефон папы Максима: 067 544 05 85 Дмитрий
телефон крестной 067 544 05 75 Светлана