Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 липня 2013, 20:51 Допоможіть
Допоможіть малому вижити
Допоможіть малому вижити

Допоможіть урятувати 8-річного Віталика Сосюка. Йому терміново потрібно пересадити кістковИй мозок. Італійська клініка готова прооперувати хлопчика, та його родина не має грошей. Свідок вже розповідав про недугу дитини і завдяки небайдужим вдалося зібрати 35 тисяч єврів, утім, цього не вистачає. Тож відгукніться ще раз, допоможіть малому вижити.

Цей хлопчик в масці з великими розумними очима - восьмирічний Віталик Сосюк. Малий весело грається на дитячому майданчику. Адже виходить вкрай рідко. Останнім часом йому тяжко пересуватися, хоча зазвичай любив побігати.

Віталій Сосюк, хворий:

- Грать в доганялки, футбол, ходить в школу. Якщо я довго похожу, то мені вже ноги болять.

Що Віталик тяжко хворий, батьки дізналися восени торік.

Євгенія Сосюк, мати хворого хлопчика:

- В листопаді місяці він різко пожовтів, нам поставили гепатит А, в нашій райполіклініці.

Утім, після низки аналізів і обстежень лікарі дійшли іншого висновку. У малого виявили страшне захворювання кісткового мозку -  мієлодиспластичний синдром. Тоді розпочалися довгі місяці лікування.

Євгенія Сосюк, мати хворого хлопчика:

- Не працює так, як потрібно, кістковий мозок. Постійно на антибіотиках - грануцитоз, постіно вливали кров нам - тромбоцити і ер-масу.

Тепер малого врятувати може одне - якщо йому пересадити кістковий мозок від нерідного донора.

Юлія Філевська, лікар-онкогематолог Охматдиту:

- Данный тип заболевания предполагает имуносупрессивную терапию протокольную, он полуил первый цикл этой терапии, но, к сожалению, ответ на эту терапию не такой, как хотелось бы.

Зробити це здатні лише за кордоном. Італійська клініка готова лікувати Віталика, але на операцію потрібні шалені гроші - 120 тисяч єврів. Нажаль, такої суми рідні хлопчика просто не мають. За допомоги небайдужих глядачів НТН вдалося зібрати вже 35 тисяч, потрібно ще 85.

Поки рідні хлопця збирають гроші на операцію, Віталик мужньо переносить всі процедури. Розповідає - в рідному селі на нього чекає школа. Вчитися він любить, особливо, каже, розв'язувати математичні завдання. А ще скучив за рідною природою.

- Берези, лелека в нас є.

В майбутньому хлопчик мріє стати травматологом. Тож можливо, врятувавши його життя, ви допоможете ще багатьом людям, котрих колись врятує вже лікар - Віталій Сосюк.

- Я дуже хочу стать здоровим і поїхати додому.

Телефон мамы 050 916 15 50, (067) 699-05-46 - Евгения

Реквизиты для оказания помощи:
Получатель: Приватбанк
Наименование Банка: Приватбанк
Номер счета: 2924 4825 5091 00
МФО: 305299
ОКПО 14360570
Назначение платежа:
Для зачисления на карту 5211 5373 5036 5784,
Благотворительная помощь на лечение сына (Нужно обязательно указывать!)
Сосюк Евгения Павловна (мама).