Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 квітня 2013, 21:36 Допоможіть
Дівчинці з Житомирщини не вистачає грошей на операцію
Дівчинці з Житомирщини не вистачає грошей на операцію

НТН вкотре звертається до своїх глядачів. Допоможіть врятувати життя 17-річній Ніні Дідик з Житомирщини. Вона вже десять років бореться з раком крові. Тепер недуга прогресує, тож терміново потрібно пересадити кістковий мозок. Зараз дівчина в італійській клініці, утім зробити операцію їй не можуть. Бо й досі бракує грошей навіть на пошуки донора. На це потрібно 25 тисяч єврів.

Віра Дідик, мати хворої дівчини:

- В неї дуже заболіла одного дня ножка, і так до ранку вона дуже заболіла, вона так боліла, що вона вже не плакала, а кричала, нам дуже страшний діагноз поставили, хронічний міелоїдний лейкоз.

Ніна Дідик, хвора:

- Кожен мій день розпочинається з пиття таблеток.

Ось так Ніна Дідик розповідала журналістам про свою хворобу два місяці тому. З раком дівчина та її родина борються вже 10 років. Піґулки тривалий час давали можливість жити, але останнім часом не допомагають. Єдине, що може врятувати - пересадити кістковий мозок. Рідні донорами бути не можуть. Тож довелося їхати за кордон - у клініці міста Верони погодилися прооперувати Ніну. Вона з мамою там уже місяць. Пацієнтці з України навіть почали робити хіміотерапію, та раптом стан дівчини погіршився.

Оксана Дідик, сестра хворої дівчини:

- Їй видалили селізінку, тому що вона була в дуже поганому стані, заважала їй нормально жити, зробили їй операцію минулої середи.

Після операції Ніні й далі робитимуть хіміотерапію, а потім терміново потрібно пересаджувати кістковий мозок. Утім, на це грошей немає. Родина дівчини з Житомирського села Міньківців незаможна. Мати працювала сільською бібліотекаркою. Тепер весь час з донькою. Батько роботу знайти не може, тож порає господарство. З цього й живуть. А суми потрібні величезні, лише на донора  - 25 тисяч єврів.

Оксана Дідик, сестра хворої дівчини:

- Донора ще не знайшли, тому що немає необхідної суми грошей. Я дуже прошу всіх, хто небайдужий, щоб допомогли моїй сестричці зібрати кошти на лікування, і хочу сказати величезне дякую всім, хто уже допомогав.

На операцію Ніні гроші збирають усім миром. Завдяки односельцям є 50 тисяч гривень.

Світлана Кравчук, секретар Міньковецької сільради:

- Ми звернулися до всіх організацій, яких тільки могли, до орендарів, які орендують землю, до односельчан.

Світлана Олексюк, директор будинку культури с. Міньківців:

- Вона так хоче жити, як ми всі разом взяті не хочемо жити, як хоче ця дитина, і вона стремить до цього, і вона живе і вірить.

Ніна сподівається, що одужає. Окрім того, вдома на неї чекає улюбленець - кіт Вася, якого вона колись врятувала.

- Вася, дай мені чмоки, якщо чмоки дасть. Ну він маленький був, побили його, то я його з піпетки викормила, це зараз мій кіт.

Тож не лишайтеся байдужими. Треба якнайшвидше назбирати гроші на пошуки донора, зараз є лише 10 тисяч. Не вистачає - 25.  Глядачам НТН вже не раз таке вдавалося. Спробуймо врятувати ще одне життя.

РЕВІЗИТИ ДЛЯ НАДАННЯ ДОПОМОГИ:
Райффайзен Банк Аваль
МФО 380805
ЕДРПОУ 2620509664
Розрахунковий рахунок 262012332138
Отримувач: Дідик Віра Петрівна на операцію для Дідик Ніни
(098) 836-66-48 -  Ніна Дідик, сестра хворої дівчинки.