Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 квітня 2013, 21:36 Допоможіть
Допоможіть Настусі перемогти страшну хворобу
Допоможіть Настусі перемогти страшну хворобу

А зараз просимо вашої уваги. Допомога глядачів Свідка потрібна трирічній Насті Панасюк з Хмельницької області. Дівчинка нездужає на тяжку хворобу крові. Нині її лікують у столичному Охматдиті. Втім, дитину якнайшвидше треба везти за кордон - трансплантувати кістковий мозок. Утім, спочатку потрібно знайти для операції донора, а це коштує 25 тисяч єврів, таких грошей у молодої сім'ї немає.Тож вся надія на допомогу небайдужих людей.

- Мене Настя звуть.

- А років тобі скільки?

- Один.

- Ну як же ж один?

- Тли!

Трирічна Настуся надзвичайно розумна і здібна. Дівчинка любить читати й малювати. Особливо їй подобається зображувати природу. Та останні півроку бачить її лише з вікна лікарні. У жовтні 2012-го непосидюча маленька раптом почала марніти.

Ірина Панасюк, мати хворої дівчинки:

- Вона жалілася, що в неї ножки болять, вона не хотіла ходити, погано стала їсти. Коли кров вже почала йти носом просто так, тоді ми звернулися до лікаря.

Медики діагнозом приголомшили батьків. У їхньої дочечки виявили тяжке захворювання крові.

Лариса Пересада, лікар-онкогематолог Охматдиту:

- В таком возрасте это очень редкое заболевание крови, называется - миелодиспластический синдром. Это полная дезорганизация в костном мозге и поэтому ребенку угрожает жизни сразу несколько осложнений: первое - это очень тяжелые инфекционные процесы септические, и второе - это кровоизлияния в жизненноважные органы.

Недугу взялися лікувати у столичному Охматдиті, та дитячий організм не засвоював препаратів.

Лариса Пересада, лікар-онкогематолог Охматдиту:

- Мы попытались её лечить возможными способами, который называется имунносупресивной терапией, но девочка не дала ответа, у неё прогрессирует в сторону злокачественного перерождения процесс в костном мозге.

Тепер єдине, що може врятувати маленьку Настусю - пересадити кістковий мозок. Трансплантуватимуть його в Італії, бо батьки донорами бути не можуть, а братика чи сестрички в дівчинки немає. Утім, 115 тисяч єврів, які потрібні на операцію, для родини - велетенська сума. Мама дитини нині в декретній відпустці, батько охоронцем заробляє 2-3 тисячі гривень. Зібрати ж гроші слід якнайшвидше. Спочатку на пошук донора - а це 25 тисяч єврів.

Ірина Панасюк, мати дівчинки: 

- Я прошу в кожного допомоги, яку тільки можете надати, нам зараз дуже важлива кожна гривна і кожна ваша копійка.

Маленька Настя нині дуже сумує за домівкою. Навіть у героях казок дівчинка впізнає рідних.

- Покажи собачку, де собачка наш - це Барсік?

- Да. 

- А бабуся де? А ти? А це хто?

- Дед!

Контакти:

096-388-38-41, мама Ірина

Волонтери:

067-498-63-35 - Олена Скорикова

050-446-06-16 - Алла Антонова

Банківські реквізити:

карта Приватбанк № 5457082901862248

открыта на имя Панасюк Олександр Іванович (тато).