Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 березня 2013, 12:59 Допоможіть
Вероніка Коминар, 2 роки. Гострий Лейкоз
Вероніка Коминар, 2 роки. Гострий Лейкоз

Дворічна Вероніка Коминар із Житомирщини хвора на гострий лейкоз. Дівчинка бореться зі страшною недугою, але якщо не пересадити їй кістковий мозок - не житиме. На цю операцію потрібно 115 тисяч єврів, в родині таких грошей немає. Тому єдина надія батьків маленької Вероніки - на допомогу небайдужих людей.

- Ти додому вже хочеш Веронічка? За ким ти сумуєш ? Віка сестричка, а хто дома ще є? Папа? 

Вероніці Коминар із Попільні, що на Житомирщині, лише два рочки. Проте, маленька надто багато пережила як на свій вік.

Людмила Коминар, мати хворої дівчинки:

- Почалося це просто, на шийці увеличилися лімфоузли, ми звернулися до нашого лікаря, сказали , це може свинка, нема чого переживать, но пройшло кілька днів лімфоузи не зменшилися і виявили , що у нас гострий мієлобластний лейкоз, дуже страшна форма.

Спочатку дівчинку лікували в Житомирі, нині вона в київському Охматдиті. За три місяці Вероніка пройшла три курси хіміотерапії. Тепер готується до четвертого.

Людмила Коминар, мати хворої дівчинки:

- Після цьої хіміотерапії потрібен час, місяць, щоб восстановився організм і потом зразу їдемо на пересадку, щоб не дати шансу хворобі опять вилізти. 

Якщо кістковий мозок дівчинці не пересадять, шансів на порятунок не буде.

Юлія Філевська, лікар-онкогематолог Охматдиту:

- Поражен не только костный мозг, а поражена и вся центральная нервная система этими клетками. В спинно-мозговой жидкости эти бласты переодически появляются, несмотря не проводимую терапию. 

Операцію погодилися зробити у клініці італійського міста Падуї. Та на неї потрібні величезні гроші, яких родина не має. Тато дівчинки працює охоронцем, заробляє трохи більше двох тисяч гривень на місяць. А мама - в декретній відпустці, за фахом вона військовий фельдшер.

Людмила Коминар, мати хворої дівчинки:

- У нас уже около 30 тисяч євро є, всі збираємо, з усього світа люди помогають, но дуже мало, у нас тільки 30 тисяч, а нам потрібно 115 , всі рідні й близькі, все попродавали і машини попродавали і все. 

Коли знімальна група свідка спілкувалася з Веронічкою та її мамою, до жінки підбіг незнайомець, якого, на жаль, не вдалося зафільмувати і всунув щось у руку. Як виявилося - то були гроші.

- Люди просто так помогають, боже, спасібо!

- Це вам просто так людина дала? 

- Да, я не знаю, хто це, спасібо! 

Тож не лишайтеся байдужими до історії цієї маленької дівчинки, на операцію потрібно ще 85 тисяч єврів. Допоможіть Веронічці подолати страшну хворобу.

- Веронічка, а це в тебе в ручці шо? Бозя, а що ти бозі кажеш? Скажи бозя, бозя дай здоров'я.

Получатель: ПриватБанк
Наименование банка: ПриватБанк
Номер счета: 29244825509100
МФО: 305299
ЕДРПОУ: 14360570
Для зачисления на карточку 4405 8858 2552 2755 Комынар Виктор Иванович

(066) 187- 18- 81 Виктор Коминар