Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 червня 2012, 13:07 Допоможіть
Допоможіть дівчинці врятувати маму
Допоможіть дівчинці врятувати маму

Українку, яка через лікарське недбальство під час пологів опинилася в комі, обіцяють поставити на ноги німецькі лікарі. Тепер родичі Маріани Кутах та небайдужі люди шукають грошей, аби доправити хвору за кордон. 

8-місячна Даринка не встигла відчути смак материнського молока. Адже під час пологів її ненька зайшла в кому. 

Світлана Кутах, мати хворої:

Малышка как чувствует, как понимает. Гладит ее по груди. Я так смотрела на нее. А потом, когда мы уехали, через полчаса, говорят, она очень сильно плакала, Марианна. Слезы у нее катились градом.

Родичі впевнені, що всього цього не було б, якби не лікарська помилка під час пологів. Виправити її в Україні не можуть. 

Світлана Кутах, мати хворої:

В Украине нет таких клиник, специалистов. В данный момент нас отправили в восстановительный центр, мы уже лежим с февраля месяца. Там просто ей делают массажи, колют витамины.

Донецькі лікарі зробили все можливе і кажуть, що є певні зрушення. 

Валерій Зінченко, заввідділу Донецької обласної лікарні відновлювального лікування:

Появились незначительные, но признаки малого сознания у больной, глотательный рефлекс, но глотательный рефлекс полностью не восстановлен. Условия пребывания в нашем лечебном учреждении возможно и не совсем благоприятные или, как лучше сказать, для данной больной. Больная нуждается в лечении в более современных отделениях.

Таких фахівців знайшли в Німеччині друзі Маріанни.

Яна Вуркаль, подруга хворої:

Нашли мы клинику в Германии. Помогла ее нам найти мама Данила Сафина, который лежит в этой же клинике, но он из России. У него похожее состояние. Она помогла нам связаться с этой клиникой, чтобы они нам выслали счет и как будет происходить лечение.

Нині Світлана Кутах надіслала документи доньки до Міністерства охорони здоров'я. Там мають вирішити - чи зможуть лікувати Маріанну державним коштом. Адже, щоб повернути маленькій Дарині маму, потрібно сто тисяч євро. Та на державу надія невелика, тож родичі жінки просять допомоги всіх небайдужих.