Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 жовтня 2011, 11:30 Допоможіть
Вікторія Ватаманюк (13 років) - остеогенна саркома
Вікторія Ватаманюк (13 років) - остеогенна саркома

Вікторію Ватаманюк рятують від остеогенної саркоми. Це страшна хвороба, яка загрожує повною ампутацією ноги. Дівчинці зробили унікальну операцію в Німеччині, завдяки чому вдалося зберегти половину кінцівки. Та щоби Віка могла самостійно пересуватися, потрібен дорогий протез. Батьки дитини просять допомоги у всіх небайдужих.

Вже майже рік родина Ватаманюків з Івано-Франківщини мешкає в Києві. Мати, батько та маленький братик: всі вони тут заради однієї рідної людини - 13-річної Віки, яка нещодавно пережила складну операцію.

Любов Ватаманюк, мати хворої дівчинки:

- Слава Богу, операція вдалась, ніжка повертається на 180 градусів, і п'ятка виконує роль коліна.

Таких операцій у світі зроблено близько ста. Лише троє німецьких лікарів беруться ампутувати верхню частину кінцівки, уражену саркомою, а на її місце перешивають нижню, перевертаючи її. Найбільша складність в тому, що нервові закінчення мають ідеально з'єднатися між собою. Тільки тоді нога функціонуватиме.

Нині дівчинка намагається навчитись пересуватися на милицях без допомоги, і звикає до думки, що в неї лише півноги.

Віка Ватаманюк, хвора дівчинка:

- Коли я побачила, яка це має бути, трошки страшно стало, зразу після операції я боялась дивитись на ножку, а потім привикла, і зовсім не страшно.

Однак німецькі медики дали надію на те, що дівчинка зможе жити повноцінно. У лікарні її познайомили із жінкою, якій зробили таку операцію понад десять років тому.

Віка Ватаманюк, хвора дівчинка:

- Вона бігає носить, короткі спідниці і ходить на каблучку.

Аби в майбутньому Віка мала змогу нормально ходити, займатися спортом та просто жити, як усі, їй треба пройти завершальний етап лікування в Німеччині: два курси хіміотерапії. Гроші потрібні на протез і подальшу реабілітацію.

Надія Іващенко, волонтерка:

- На все это нужна сумма 200 - тысяч гривен. У родителей они исчерпали все, все возможные друзья, родственники - все, кто мог, помогли.

Тож у родини Ватаманюків залишилась єдина надія на те, що світ не без добрих людей. Якщо ви бажаєте допомогти цій життєрадісній дівчинці, її батьки вам будуть дуже вдячні.

 

Мати Любов - (096) 860-75-14

Батько Іван - (097) 141-48-36

Реквізити для перерахування коштів:

поповнення через відділення Приватбанку № карти 4149437414677169

Поповнення через інші банки:

номер рахунку 29244825509100

МФО 305299

ОКПО 14360570

Отримувач: Приватбанк

Призначення: Фінансова допомога на лікування доньки.