Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 квітня 2011, 11:37 Допоможіть
Максим Сташкевич - мієлодиспластичний синдром, ювенільний мієломоноцитарний лейкоз
Максим Сташкевич - мієлодиспластичний синдром, ювенільний мієломоноцитарний лейкоз

Героя нашого наступного сюжету намагаються врятувати батьки. Для цього навіть народили другу дитину - аби вона стала донором для тяжко хворого сина. Нині чотирирічний Максимко в лікарні, і йому потрібно терміново зробити операцію.

Максим, хворий хлопчик:

- В лесу родилась елочка... Она...

Це Максимко читає улюбленого віршика про ялинку. Днями в палаті грається машинками і в комп'ютері.

Максимко, хворий:

- На компьютере.

- На компьютерах играешь?

- Да, игрушку.

- Какую? Машинка ездит?

- Да. Машинка ездит верх-вниз.

У хлопчика - складне ракове захворювання з довжелезною назвою. Та якщо сказати зрозумілими словами - кістковий мозок чотирирічного Максимка не виробляє життєво потрібних клітин крові. Недугу лікують лише пересаджуванням кровотворного органа.

Наталя Сташкевич, мати хворого:

- Нам сказали: если нужно будет, мы будем вас поддерживать, но вам нужна операция за границей, либо попытаться родить ребенка. Потому что очень часто родной брат или сестра подходят кровные.

Вони зважилися й народили. Це - Мілена, молодша сестричка й рятівниця Максимка.

Наталя Сташкевич, мати хворого:

- В три месяца мы сдали анализы, отослали в Санкт-Петербург, и нам сказали, что она подходит, она может стать его донором.

Без пересаджування хлопчик не житиме. Операція - це перезапуск усієї імунної системи. Тоді є надія, що організм здолає хворобу.

Юлія Базалук, лікар-гематолог лікарні "Охматдит":

- Не только иммунной, но и всей кроветворной системы, Потому что химиотерапия убивает весь костный мозг больного ребенка, и замещается здоровыми донорскими клетками.

Та операцію потрібно робити терміново - хвороба прогресує шаленими темпами.

Юлія Базалук, лікар-гематолог лікарні "Охматдит":

- Месяц - это крайний срок. Мы боимся, что болезнь настолько агрессивна, что потом будет поздно, что не сможем сделать трансплантацию, так что нужно спешить.

Пересадити кістковий мозок можна і в Україні. Та коштів на операцію в сім'ї немає. Вже рік родина бореться з хворобою самотужки, а тому всі грошові запаси вичерпані.

Наталя Сташкевич, мати хворого:

- Помощь людей, только помощь людей. Своих у нас нет... У меня муж - строитель, и сильно большой суммы мы не располагали. То, что могли в течении года, все ушло.

А потрібно вісімдесят тисяч гривень, здебільшого на купівлю недешевих ліків і постійну перевірку донорів крові. Тому родина просить допомоги й небайдужих глядачів НТН.

Телефон: Наталя Сташкевич (мати хлопчика) - (098) 47-44-006

 

Реквізити в ПриватБанку 29244825509100

МФО 305299 ОКПО 14360570

Поповнення на карту 4405 8850 1767 6823

Одержувач Сташкевич Наталія Василівна