Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 квітня 2011, 11:20 Допоможіть
Ірина Заславець (23 роки) - потрібна пересадка стовбурових клітин
Ірина Заславець (23 роки) - потрібна пересадка стовбурових клітин

Допоможіть врятувати життя. Двадцятитрирічний Ірині Заславець потрібно пересадити кістковий мозок. Операцію робитимуть у Німеччині. Коштує вона майже сто тисяч доларів. Такий грошей у родини немає.

Вона тільки вдихнула життя: закінчила журфак, працювала на телебаченні. Було стільки планів і перспектив. Утім, здоров'я завадило. В Ірини почали збільшуватися лімфовузли. Та каже, почувалася добре, хіба що втомлювалась. Лікарі її оглядали, і щоразу ставили інший діагноз.

Ірина Заславець, хвора дівчина:

- 1,5 роки я ходила по лікарях, намагалася з'ясувати що це, жодний лікар не порадив мені звернутися до онкологів.

Дівчина втрачала дорогоцінний час. Коли ж злягла із запаленням легенів, медики таки прозріли: то онкологія.

Руслана Засланець, сестра хворої:

- Для нас це був великий стрес, але Ірка трималася молодцем, вона заспокоювала всіх нас, і говорила: та нічого, буду лікуватися, все добре.

Після кількох обстежень і біопсії дівчині поставили діагноз: лімфома Ходжкіна, друга стадія.

Лімфома Ходжкіна, або лімфогранулематоз - злоякісне захворювання лімфоїдної тканини. Зустрічається в 1-2 випадках на сто тисяч населення. Хвороба може виникнути в будь-якому віці.

Нищили рак дівчині чотирма хіміотерапіями й майже сотнею опромінень. Хворобу, начебто, перемогли, й життя завирувало з новою силою. Аж тут черговий вирок - рецидив. Дівчина й мама поїхали до Німеччини, бо вітчизняним фахівцям уже не довіряли.

Ірина Заславець, хвора дівчина:

- Коли ми сюди приїхали, то лікарі сказали: вибачте, ми передивилися на ту систему, як вас лікували, то так лікують тільки людей стареньких, яким треба просто життя продовжити, так не виліковують.

Дівчина в Німеччині й нині. Їй призначили нове лікування. Головно, щоб виправити помилки попереднього. В Іри посаджені нирки, пошкоджені вени, а найгірше - уражений кістковий мозок. Потрібна пересадка.

Ірина Заславець, хвора дівчина:

- Слава Богу, донора мені не треба, є резерви в організмі.

Притичина у грошах. Сім'я дівчини чимало витратила на лікування в Україні. На маніпуляції в німецькому Гамбурзі заощаджень уже не вистачає. Ось підтверджувальні документи з німецької клініки. На обстеження, хіміотерапію, пересадження стовбурових клітин та реабілітацію потрібно сто тисяч євро. Ірина вірить: усе буде гаразд. Вона переживе і цю неприємність. Та сподівається й на вашу допомогу: окрім людських ресурсів і надії потрібні чималі гроші. Не киньте дівчину в біді.

Телефон батька: Анатолій Заславець - 097 521 15 85