Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 лютого 2011, 13:17 Допоможіть
На Житомирщині 1,5 місяці тому загадково зник 18-річний юнак
На Житомирщині 1,5 місяці тому загадково зник 18-річний юнак

Немов під землю провалився. У Новограді-Волинському, що на Житомирщині, півтора місяця тому щез 18-річний хлопець. Його мати звернулася до журналістів "Свідка" з проханням допомогти розібратися, що саме сталося трагічного вечора. Жінка припускає, що юнак зник не без допомоги місцевих міліціянтів.

Востаннє вісімнадцятирічного Віктора бачив його друг Олександр. Він і розповідає про всі події того дня. 23-го грудня приятелі приїхали з села Чижівки, де мешкали, до Новограда-Волинського. Спочатку ходили у справах, а ввечері вирішили розважитися. Подалися до одного бару - там пили пиво, потім сиділи в іншому, де зігрівалися вже міцнішими напоями. Згодом вийшли надвір.

Олександр Марчевський, друг зниклого:

- Я пам’ятаю, як хтось зі сторони ударив мене, і цеє. Після того удара встав, очухався, постояли трохи, і підійшла міліція.

Олександра затримали на дві доби, потім відпустили. Де в цей час був друг - хлопець згадати не може. З того вечора минуло майже два місяці. Відтоді ніхто Віктора не бачив. Мати юнака каже: її насторожує кілька дивних обставин. Правоохоронці запевняють, сина не затримували. Утім, за кілька днів повернули жінці куртку, шапку, телефона й гаманця зниклого. Як ці речі опинилися в райвідділку - пояснюють просто - вони були у друга Віктора.

Андрій Подик, перший заступник керівника Новоград-Волинського МВ міліції:

- Тобто ви стверджуєте, що не затримували хлопця?

- Я сто процентов стверджую. Тому що це підтверджують свідки, бармен, дружинник, що речі були при Марчевському.

У барі, біля якого хлопця бачили востаннє, знімальній групі "Свідка" категорично відмовилися будь-що розповісти. Журналістів із закладу випхала у спину адміністраторка.

Адміністратор бару:

- Я хочу запитати у хлопців. Можна?

- Хлопці, не дозволяю вам з ними спілкуватися.

- Серйозно? Я ще не встигла у них запитати.

- Дєвушка, до побачення. Вам щось не ясно сказано?

Та один свідок, який бачив хлопця, схожого на зниклого Вітю, таки знайшовся. Чоловік розповідає: того вечора, біля його будинку вештався молодик. Він був як не свій - дивився скляними очима й мовчав.

Віктор Афонін, мешканець м. Новограда-Волинського:

- Те, що був хлопчик худощавий, і майже схожий. Я не можу сказать сто відсотків. Але у нього була ще чорна спортивна шапка.

А вже наступного ранку речі сина, серед яких і шапка, матері віддали правоохоронці. Куди подівся хлопець - міліціянти не знають. Кажуть, шукали його всюди, утім, поки що жодних результатів і озвучують версії.

Андрій Подик, перший заступник керівника Новоград-Волинського МВ міліції:

- Він міг стати жертвою нещасного випадку. Бо це була морозна ніч, і він міг стати на кригу і провалитися. Друга версія - що він не хоче спілкуватися, це буває. Але я схиляюся, що він став жертвою нещасного випадку.

Любов Гаврилюк, мати зниклого:

- Чого до цих пір, якщо хлопці билися з кимось, то я хочу у них запитать. Чого до цих пір не знайшли тих людей, а чого, то я можу припустить, тому що вони не будуть шукати цих людей. Тому що це сама міліція. Вони самі себе шукать не будуть.

Мати Віктора не втрачає надії, що її син живий, і повернеться додому. Вона й далі його шукає. І просить усіх, хто хоч щось знає про місце перебування хлопця, телефонувати на ці номери: (097) 673 12 94, або 102.