Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 листопада 2010, 09:55 Допоможіть
Маланчук Олена (7 років): гострий лімфобластний лейкоз
Маланчук Олена (7 років): гострий лімфобластний лейкоз

Маланчук Олена

22 лютого 2004 р.н.

Гострий лімфобластний лейкоз

На жаль, Оленка - ще одна дитина, в історії хвороби якої було втрачено найважливіше - час.

Захворювання почалося з болю в суглобах, в кінці вересня 2009 р. Після обстеження малятко було спрямоване до Вінницької дитячої обласної лікарні, де був встановлений перший діагноз - ревматоїдний артрит, лікування захворювання якого передбачає прийом гормонів. Після двотижневого лікування гормональними препаратами аналізи показали підвищення цукру у крові, після чого і був встановлений такий діагноз - цукровий діабет, 1 тип, важка форма. З цим діагнозом дитину перевели у Винницкий ендокринологічний диспансер. Через місяць лікування в диспансері Оленка була виписана додому, де, буквально через пару днів почалися болі в суглобах. Спочатку не сильні, а потім більш інтенсивні. І знову була призначена доза гормонів, але болі не проходили, а, навпаки, посилювалися, тому Оленка була направлена в Охмадит, де проходила лікування протягом 7 тижнів. Настало помітне поліпшення, дитина знову була виписана додому. Через два місяці, приїхавши на планове обстеження, після проведення рентгена, новий удар - виявлений афектичний некроз таранної кістки. Через півтора місяця після повернення додому почав різко погіршуватися стан крихітки. Знову з'явилися болі в суглобах, але тепер вони були блукаючі, з'явилася нудота, блювота, висока температура.

23 липня цього року мама з Оленкою повернулися в Охмадит, у дитини був взятий аналіз крові, який показав 80% бластів у периферичній крові і 95% бластів у кістковому мозку, встановлено діагноз - гострий лімфобластний лейкоз.

У дівчинки є старший братик, якому 12 років. Мама Аня ростить діток одна, допомоги від тата, на жаль, немає. Працює мама, вірніше, працювала, медсестрою у поліклініці м. Жмеринки.

Фото 1

Олені показана трансплантація кісткового мозку, але родинного донора у неї немає.

Залишається тільки трансплантація від нерідного донора за кордоном. Вартість від 150 тисяч доларів і вище-вище-вище. Волонтери сподіваються, що їм вдасться відправити дівчинку до Італії або в Росії за рахунок іноземних благодійних програм. Однак на це потрібен час, якого мало. Тому якомога швидше треба запускати пошук неспорідненого донора, який може зайняти до 3х місяців.

Його вартість - 20 000 євро. Мама, волонтери і телеканал НТН просить допомогти всіх небайдужих людей в оперативному зборі цієї суми.

 

Реквізити для надання допомоги:

 Одержувач: ПриватБанк

 Найменування банку: ПриватБанк

 Номер рахунку: 29244825509100

 МФО: 305299

 ОКПО: 14360570

 Призначення: № картки 4405885016184704, Кулішова Ганна Анатоліївна. Фінансова допомога на лікування дочки.

 

Контакти:

 Аня (мама Оленки) - 098 2729286

 067 3361033

Алла Антонова, волонтер-067 7725479

Фото 2