Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 жовтня 2010, 12:47 Допоможіть
Ростислав Фоменко, 15 років (сирота): пухлина мозку
Ростислав Фоменко, 15 років (сирота): пухлина мозку

Чужого лиха не буває. На Черкащині селяни рятують свого юного земляка. У 15-річного сироти лікарі виявили пухлину мозку. Грошей на дороге лікування немає.

Ростислав Фоменко, хворий хлопець:

- А у тебе є якась мрія?

- Ну, єсть у мене мрія.

- Тоді поділися з нами!

- Одна, або дві, можна сказать: щоб я був здоровий і щоб батьки були живі.

У свої неповні шістнадцять Ростислав пройшов майже всіма колами пекла. П’ять років тому померла його мати, згодом відмовився від нього рідний батько, а навесні цьогоріч лікарі виявили у хлопця пухлину в мізку. Хворому зробили 2 операції. Після останньої він майже місяць пролежав у стані коми, почав погано бачити на одне око.

Ростислав Фоменко, хворий хлопець:

- І голова болить в мене, і серце болить, і шлунок і інші органи.

Коли лікарі повідомили Ростикові страшний діагноз: хлопець покинув навчання. Нині чекає на третю операцію. У школі кажуть, надолужити знання допоможуть, аби тільки видужав.

Надія Зінченко, директорка Мліївської загальноосвітньої школи:

- Для дитини головне - його душевний стан . Висидіть довго він не може, спілкуватися теж не може. Дитина знаходиться у лежачому стані. Коли йому зроблять операцію, ми зможемо його перевести на індивідуальне навчання.

Ростиславом опікуються рідні бабуся й дідусь. На дорогі операції та післяопераційну адаптацію онука в пенсіонерів немає грошей. Щоденно на ліки потрібно до тисячі гривень. Допомагають односельці: дають хто скільки може.

Марія Зборівська, бабуся хлопця:

- Після операції пішов в аптеку - тисяча гривень, п’ятсот , шістсот. А скільки я йому після операції крові купила. Напозичалися от тако - це долгів в нас. Господи милостивий, де ж ті гроші брать?

Надія на одужання Ростислава є, кажуть медики. Остання, третя операція повинна поставити хлопця на ноги. Позаяк пацієнт сирота, її робитимуть задарма. Проте, потрібні кошти на мешкання в Києві та післяопераційну адаптацію. Тому опікуни змушені звернутися по допомогу до всіх небайдужих.

 

Зв'язатись:

Телефони дідуся - (097) 860 71 67, (097) 860 71 68

(на лікування Фоменка Ростислава Леонідовича).