Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 травня 2010, 13:21 Допоможіть
Мирослава Петриніна, пухлини у головному мозку. Лікування триває
Мирослава Петриніна, пухлини у головному мозку. Лікування триває

Допоможіть урятувати маленьке життя! На початку 2010-го ми розповідали про півторарічну харків'янку Мирославу Петриніну. Дівчинці не могли поставити діагнозу. Знали одне: в її голові - пухлина. Завдяки небайдужим глядачам дитя вдалося відправити на діагностику в Німеччину. Проте, лихо ще на порозі.

Тоді на початку 2010-го маленька Мирослава вже ледь жила.

Ольга Копилова, волонтерка:

- Буквально только первые дни, как она приехала, видите - такие глазки полузакрытые, она вот так все время лежала.

В Україні діагноз дівчинці не поставили. Бачили, що в голові - пухлини. Та визначити їхній характер вітчизняні лікарі були безсилі. Допомогу пропонували за кордоном. Проте, родина не мала грошей. "Свідок" тоді висвітлював проблему.

Олексій Пертинін, батько хворої дівчинки:

- Вот эти бумаги, эти все переводы, которые люди присылали. Спасибо им большое, это не считая тех, кто на счет слал, это просто на адрес.

Завдяки небайдужим глядачам необхідну суму зібрали швидко. Мама з дочкою вирушили до берлінської клініки. Там із Мирославової голови взяли шматочок мозку. І таки визначили характер пухлини: медулобластома - вона злоякісна.

Ольга Копилова, волонтерка:

- Опухоль была просто огромных размеров, химию начали буквально на следующий день после установления диагноза, за что собственно благодарю руководство клиники.

- Что, Мирочка, хмурая? Тоже не спалось?

- Она просто серьезная, она не хмурая.

Ось вона, героїня сюжетів - маленька Мирослава. Вона сидить, ходить, а головне - посміхається. Такий стан не дався легко. В Німеччині дівчинка проходить уже четвертий курс лікування.

Ольга Копилова, волонтерка:

- Интенсивный блок химиотерапии, проходит очень тяжело, очень тяжелые последствия: температура, падают анализы, цепляются бациллы, они постоянно то в клинике, то в реанимации.

Пухлин - кілька в маленькій голівці. Видалити їх неможливо. Щоб убити злоякісну тканину, призначають агресивні препарати.

Олексій Пертинін, батько хворої дівчинки:

- Если чуть ухудшение пошло, то значительную долю денежных средств занимает переливание. Не то что лечение, а сопутствующие операции по поддержанию жизни. Есть уверенность, что нам в любой момент могут оказать квалифицированную помощь, а домой хочется невероятно…

Маленьку україночку люблять у клініці. За чотири місяці до неї там уже звикли. Проте, мама не втримує сліз. Перед родиною постав новий бар'єр. І знову - грошовий. Для продовження лікування не вистачає якихось чотирьох тисяч євро.

У червні маленькій Мирославі має виповнитися два роки. Після всього пережитого батьки просять небайдужих людей не залишати їхню крихітку в біді. Допоможіть урятувати ще одне життя.

Олена Ткаченко, Ганна Силаєва, НТН.