Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 січня 2016, 23:37 Здоров'я
Кияни порушують вимоги санстанції
Кияни порушують вимоги санстанції

26-ро людей вже померли ввід грипу і його ускладнень у Києві. Столичні санепідеміологи занепокоєні такою ситуацією в місті й проводять запобіжні заходи в місцях скупчення людей. Чи дотримуються правил підприємці та продавці?

Епідемія грипу у столиці досягла рекордного рівня за останні сім років.

Олег Рубан, головний санітарний лікар Києва:

- Ситуація на сьогоднішній день у нас дійсно нестабільна. У звязку з тим, що у нас зростають показники серед дорослого населення, на фоні зниження серед дітей. 

За даними санепідеміологічної служби, у столиці від грипу та його ускладнень вже померли двадцять шестеро людей. Лише за останні три доби зафіксували двадцять дві тисячі хворих на вірус. Шістдесять відсотків - це доросле населення.

Діти хворіють менше, адже вже два тижні вони не ходять до шкіл. Заклади зачинили на карнатин. А у громадських місцях запровадили обов'язковий масочний режим. Столична влада вирішила перевірити - чи дотримуються його. Рушили в самий центр міста - на Бесарабський базар. Усі продавці тут, як один - з маскою на обличчі. Але пані Наталя масочну панацею вважає недієвою.

Наталя, продавець:

- Ой, я вмираю, все!

- Чому?

- Тому, що мені важко дихать даже!

- Ви обурені, що вас заставили одягти?

- Та ні, не дуже, але то міняти треба кожну годину, а тут вже інфекції більше, ніж треба!

- А міняєте кожну годину маску?

- Та ні, канешно, це ж чесно, без неї лучше.

Щодня лише на Бесарабському базарі потрібно медичних масок роздати шестистам працівникам. Більшість дотримується вимог, але не всі.

- А почему не одеваете маску?

- Не надо она мене!

Підприємствам та закладам, які будуть ігнорувати рекомендації санітарної служби Києва, чиновники обіцяють розмовляти з керівництвом. Утім, жодних покарань поки немає.

Петро Пантелеєв, заступник голови Київської міськдержадміністрації:

- Законодавстом штрафи не передбачені. Ми, звичайно, будемо впливати на ті підприємства, які ігнорують, відверто ігнорують наші вимоги і рекомендації. 

Утім, як саме впливатимуть на порушників, чиновники не кажуть. Скільки ще триватиме масковий режим - невідомо.