Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 липня 2015, 00:56 Здоров'я
Онкохвора киянка вистрибнула з вікна лікарні
Онкохвора киянка вистрибнула з вікна лікарні

Жахливе самогубство в Києві. Літня жінка, хвора на рак, не витримала страждань та вистрибнула з вікна лікарні.

Її ще не встигли прикрити простирадлом. Нерухоме тіло жінки лежить просто під вікнами 3-ої міської лікарні столиці. Вижити шансів не було - вісімдесятирічна Олександра ступила у вікно з 6-го поверху пульмонології.

Ігор Шумик, кореспондент:

- Жінка діждалася, коли усі вийдуть із кімнати, і випала у це вікно. Її могли врятувати грати, але, нажаль, тут їх не було…

Жанна Василівна останньою бачила сусідку по палаті ще живою. Пліткували на різні теми, скаржилися на хвороби.

Жанна Василівна, пацієнтка лікарні:

- Знаете, я в таком шоке, что я... Я сказала: вы очень красивая женщина, она говорит - я была красисвая в молодости, она хоть и 80 лет, она красивая…

Бабуся дивується вчинку сусідки-пацієнтки, адже Олександра підтримувала всіх хворих і саме сьогодні мала читати свої вірші у відділі.

Жанна Василівна, пацієнтка лікарні:

- Красивые стихи у нее. Старики - они действительно поучительны для всех, и нашого возраста, и молодых. О том, что мы должны быть отделены от молодежи, чтоб не мешать чтоб, такой философский стих.

Олександра все життя мешкала у столиці, вона дійсно писала вірші і дуже любила життя  - але не хотіла бути тягарем своєму онукові. Останні 12 років бідолашна боролася з нестерпними болями - жінку з'їдав рак. 

Олександр Магас, завідувач відділу пульмунології Київської клінічної лікарні № 3:

- Захворювання супроводжувалося стражданням, вираженим больовим синдромом. Скражилася на свій стан, безумовно, але ніяких про свої суіцидалньні, звести з життям рахунки вона не озвучувала…

Міліція на місці інциденту знайшла записку, тому версія про суїцид у слідчих головна й єдина.

- Її ніхто не скинув, ніхто, все нормально - самогубство.

Ба більше: навіть збираючись до лікарні ще у минулу  п'ятницю, пенсіонерка заховала схожу записку своєму онукові, про яку розказала телефоном перед стрибком у вікно.

Олександр Магас, завідувач відділу пульмунології Київської клінічної лікарні № 3:

- Перед поступленням у лікарню вона дома виказувала ці думки, бажання покінчити рахунки з життям, і залишала, з його слів, передсмертну записку стандартного змісту, формулювання: прошу нікого не звинувачувати, я втомилася, я страждаю.

Самогубство справді шокувало як пацієнтів, так і персонал лікарні. А керівництво тепер гадає - як, а головне, де знайти кошти на встановлення грат на вікна, аби такого не повторилося знову.