Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 березня 2015, 21:32 Здоров'я
На Одещині вимкнення струму ледь не коштувало життя новонародженій
На Одещині вимкнення струму ледь не коштувало життя новонародженій

Немовля мало не померло через відімкнення електрики в місті Арцизі на Одещині. Крихітка народилася з вадами дихання, тому її під'єднали до апарата штучної вентиляції легенів. Проте, за кілька годин через аварію населений пункт залишився без світла.

До Арцизької районної лікарні вагітна жінка прийшла за годину до пологів. Її донечка народилася з вадами органів дихання. Крихітку відразу під'єднали до апарата штучної вентиляції легенів. Раптом через аварію в місті зникло світло. Лікарня живиться з двох ліній електромережі, але це не допомогло.

Лариса Кваша, керівник Арцизької районної лікарні:

- Переключиться на второй ввод не было возможности, потому что свет был выключен во всем городе. На аварийное питание мы в течении 5 минут переключились.

У медзакладі поновили електропостачання. Утім, через перенавантаження лікарняний генератор почав вимикатися. Біля дитини чергували лікарі, адже стан маленької панцієнтки був тяжким. Терміново по допомогу звернулися до рятувальників.

Іван Остапчук, керівник Арцизького МВ Держслужби з надзвичайних ситуацій:

- Взяли автономный источник питания из подразделения и в течение 10-15 минут мы запитали это помещение, где находился ребенок. То есть аппарат искуственного дыхания был подключен.

У такий спосіб підтримували напругу, аж доки в лікарні відновили електропостачання. Маленьку Киру вже перевезли до дитячої реанімації в Одесі.