Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 грудня 2014, 23:01 Здоров'я
Через вимкнення електрики страждають хворі у Черкасах
Через вимкнення електрики страждають хворі у Черкасах

Стрес, передінфарктний стан і дитячі істерики. На такі жахіття перетворилося лікування пацієнтів у черкаському реабілітаційному центрі. Усе через вимкнення світла. Без  струму неможливі важливі електропроцедури, а дорога техніка виходить з ладу.

У напівтемному коридорі Іван Васильович чекає на лікарів. Інвалідові першої групи піднятися на третій поверх дуже тяжко, тож аналізи в нього беруть майже в польових умовах.

Іван Маляренко, пацієнт Черкаського реабілітаційного центру:

- Раз в год мне надо сюда попасть, и то они, твари, вот что сделали, таку носолоду я отримав, шо аж дурно.

Вже більше тижня  в оздоровчо-реабілітаційному центрі щодня вимикають світло по кілька разів. Через це більшість пацієнтів не доотримує важливих для життя процедур.

Тетяна Корецька, завідувачка дитячого психоневрологічного відділу:

- Всі ці процедури, вони зв'язані з електропостачанням, ми, на жаль, не можемо забезпечити, і немає жодного графіка, ми навіть не можемо це скорегувати, прийшли батьки - раз є світло, раз немає світла.

Головний лікар каже - неодноразово просила, щоб заклад внесли до списку стратегічних об'єктів, які не можна позбавляти електроенергії. Адже їхні пацієнти особливі.

Ірина Волощенко, головний лікар Черкаського оздоровчо-реабілітаційного центру:

- Мать с ребенком-инвалидом застряла в лифте, и была дикая истерика у ребенка, его невозможно было успокоить, мужчина застрял в лифте, у него прединфарктное состояние, вызываем скорую, так быть не может.

В Обленерго телефоном пояснили - роблять усе можливе, щоб мінімізувати спричинені незручності.

Валентина Гоїк, прес-секретар ВАТ Черкасиобленерго:

- Ми сьогодні всі графіки переглядаємо, і звісно, ми оприлюднимо, будемо з таким розрахунком, аби менше страждало населення, але сьогодні до області надходить дефіцит електроенергії, яку ми повинні зменшити споживання.

Поки енергетики намагаються економити, в оздоровчо-реабілітаційному центрі підраховують збитки. З нещодавна через вимкнення струму тут не працює кабінет спелеотерапії.

Ірина Волощенко, головний лікар Черкаського оздоровчо-реабілітаційного центру:

- Сейчас мы вызываем мастера, и он говорит - по всей видимости, вот такими отключениями вы его сломали, и вот такая уникальная процедура, которая стоила для города 180 тысяч гривен, она сейчас не применяется.