Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 вересня 2014, 22:54 Здоров'я
В одеській квартирі півроку пролежав небіжчик
В одеській квартирі півроку пролежав небіжчик

Страшна людська байдужість. Півроку труп чоловіка лежав у квартирі в середмісті Одеси. Сорокашестирічного Олексія не шукали рідні, його долею не цікавилися сусіди. Аж коли на маленькому дворі почало смердіти - викликали міліцію. Правоохоронці прийшли, але оселю відкривати відмовились. Відтак тіло пробуло там ще п'ять місяців.

Невелике подвір'я на вулиці Осташкіна в центрі Одеси. Люди знають одне одного здавна, вікна дивляться у вікна. Проте, на зникнення колишнього електрозварювальника, сорокашестирічного Олексія сусіди уваги не звернули. Востаннє його бачили ще на початку весни.

Євгенія, сусідка померлого:

- Если б человек каждый день приходил домой - этого бы не было. А так он мог по два-три месяца не приходить. Поэтому мы не обратили внимания.

Вперше вдарили на сполох у квітні. Саме тоді в найближчих квартирах почали відчувати неприємний запах.

Юлія, сусідка померлого:

- Все закрыто было, все было замуровано, никаких ни форточек, ничего. Почувствовала только одна соседка со второго этажа. И вот те соседи, но они не понимали, что это за запах.

Євгенія, сусідка померлого:

- Милиция приехала, вскрыла крайнюю дверь, которая легко открывается. Запах какой-то есть, но мы не имеем права туда заходить.

Правоохоронці обіцяли передати інформацію дільничному. Проте, наступного разу міліцію тут побачили аж за п'ять місяців - наприкінці літа. Сусіди випадково зустріли дочку Олексія. Вона й відчинила оселю. Від побаченого стало зле навіть працівникам ритуальних послуг. Від чоловіка мало що залишилося, помешканням бігали щури. Померлого зрештою поховали, проте дезінфекції у квартирі не зробили. Колишній санінспектор Лілія Миколаївна каже: у дворі повно гризунів, які розносять трупну отруту.

Лілія Миколаївна, сусідка померлого:

- Во-первых, его ели крысы, они гадили, крысы - переносчики болезни. Они пробежали по двору, написали, ребенок взял рукой, занес в рот. Я не знаю, какие компетентные органы говорят, что это - не страшно.

Дочка ж померлого дезінфікувати квартиру найближчим часом не планує. Мовляв, поки не є власницею.

Денис Діало, представник дочки померлого:

- Сначала женщина вступает в наследство, после чего - оплачиваются долги, делается ремонт, и дезинфекция, и все остальное. То есть, когда будет хозяин.

Комунальники погодилися потруїти щурів у підвалі будинку лише після приїзду журналістів Свідка. А ось відповіді на запитання: хто і коли дизинфікуватиме небезпечну квартиру - і досі немає.