Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 лютого 2014, 23:29 Здоров'я
Постраждалих від вибуху в Будинку профспілок переправили до Львова
Постраждалих від вибуху в Будинку профспілок переправили до Львова

21-річного Романа Дзівинського, який напередодні постраждав від вибуху в Будинку профспілок, вранці привезли до 8-ї міської лікарні Львова. Хлопець у реанімації, його стан тяжкий.

Василь Обаранець, керівник Львівської міської лікарні №8:

- Пацієнт доставлений з важкою комбінованою травмою, з опіками очей. З закритою черепно-мозговою травмою. З травматичним відчленуванням лівої та правої кисті і множинними осколочними пораненнями м'яких тканин тіла, шиї і передньої поверхні стегон.

Біля палати сина - батько. Але з пресою спілкуватися категорично відмовляється. Увечері до Львова мають привезти й іншого постраждалого від вибуху - 15-річного Назара Держила. Хлопець втратив око, утім його стан не такий тяжкий.

Андрій Левус, заступник коменданта Майдану:  

- Є дійсно ушкодження, зокрема ушкодження кісток обличчя, і зараз наразі його стан важкий, але стабільний і дозволяє його транспортування до Львова.

Нагадаємо, 6-го лютого, приблизно об 11-й ранку в Будинку профспілок, на 5-му поверсі пролунав вибух. Щось здетонувало в пакунку, який передали для штабу Майдану.

Андрій Парубій, комендант Майдану:

- Цей предмет був подібний зверху на блок сигарет, коли він його розпакував, цей предмет нагадував кубинську сигару, але трошки грубшу, коли хлопці вирішили перевірити, що це за предмет, і почали його розкручувати, цей момент він зірвався.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- У штабі кажуть, що знайшли ще одне пакованя, тільки в Українському домі. Всередині був пристрій, схожий на той, що здетонував у Будинку профспілок. Другий вдалося знешкодити.

Що саме було там - активісти не поточнюють. Кажуть лише - зафіксували і знищили. Додають - події розслідуватимуть самостійно.

Сергій Бурлаков, керівник управління МВС України:

- Декілька годин намагалися туди пройти, після чого вийшла людина, яка представилася комендантом, і сказала, що вони провели нараду і вирішили міліцію не допускати, а самім проводити розслідування. Але це ж взагалі якесь безглуздя. Тому що потрібно дослідити місце, яка речовина, які залишки вибухового пристрою, що це було і при яких обставинах це сталося. Для того, щоб зрозуміти, що там.

Андрій Парубій, комендант Майдану:

- Ми можемо стверджувати, що це була передача зовні, для штабу, це була диверсія, тому коли питають - чому не пускають міліцію, ми відповідаємо, що у нас є великі підозри, що вони й організовують ці моменти.

Тож і перевезення постраждалих до Львова у комендатурі Майдану вважають за потрібне. Мовляв, тільки там можуть гарантувати безпеку хлопцям.