Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 січня 2014, 23:42 Здоров'я
Київські медики надають допомогу постраждалим на Грушевського
Київські медики надають допомогу постраждалим на Грушевського

По допомогу до медиків звернулися вже більше сотні правоохоронців, постраждалих під час заворушень на Грушевського. Основний діагноз - опіки та численні забиття. Одного з працівників Беркуту захопили й побили у натовпі. Із закритою черепно-мізковою травмою та переламаними ребрами він тепер у реанімаці. Дісталося й мітингарям - троє постраждалих втратили очі, а одному - відірвало кисть.

Його лупцювали і труїли газом. Беркутівець, якого затягли в табір протестувальників, нині в украй тяжкому стані в лікарні.

Ірина Грицкевич, лікар швидкої:

- Його били по голові важким предметом, потім сипонули шось пекуче в обличчя і кололи чимось гострим по сідницях. Там кровотеча сильна.

Правоохоронця, що стікав кров'ю, від розбурханого натовпу ледь відбили лікарі швидкої.

Ірина Грицкевич, лікар швидкої:

- Ми погрузили цього міліціонера в машину і нам ледь машину не побили, не перевернули. Ми вимушені були від'їхати і там допомогу йому оказувать.

У шпиталі, де перебуває постраждалий, нині людно. Пацієнтів при погонах доправляють десятками. Когось заносять на ношах, хтось рухається самотужки. У більшості постраждалих - опіки і травмовані голови. Кажуть - усе від каміння та пляшок із запальною сумішшю.

Олена Зіневич, керівник приймального відділу центрального шпиталю УМВС України:

- В основном это закрытые черепно-мозговые травмы. Есть колото-резаные раны и четыре человека с ожогами лица. Все с улицы Грушевского.

За офіційною інформацією, по медичну допомогу вже звернулося до ста працівників міліції та військовиків. Більш як половину з них ушпиталено.

Дісталося і тим, хто був по іншу сторону барикад. До столичних лікарень госпіталізували майже півсотні учасників заворушень.

- Мне попала осколочная граната прямо в ногу.

- В мене полетіла світлошумова граната классу...

У більшості постраждалих мітинґарів лікарі констатують опіки, численні забиття та синці.

Мирон Островський, хірург:

- Дуже багато ідуть людей з травмами - є рвані травми. Стріляні. Січені - від травматичної зброї. Пластмасу витягуємо, шаріки гумові.

Зі слів лікарів четверо з ушпиталених - у вкрай тяжкому стані. Через опікову контузію трьом постраждалим видалили очні яблука, а  мітингареві, що випадково взяв до рук світлошумову гранату - ампутували руку.