Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 вересня 2013, 00:05 Здоров'я
У Львові пенсіонер-інвалід підпалив себе перед відділком міліції
У Львові пенсіонер-інвалід підпалив себе перед відділком міліції

Тому що немає механізму виконання судових рішень - підпалив себе. Таке скоїв львівський пенсіонер-інвалід перед відділком міліції. Чоловік відсудив у сусідів-кривдників матеріальну компенсацію, але грошей так і не отримав.

Михайло - інвалід на пенсії. Розповідає - останні три роки сусіди не давали йому спокійно жити. Всіляко обзивали та били. Після останнього знущання в чоловіка діагностували струс мізку. Він через суд домігся матеріальної компенсації за лікування. Утім, ста тринадцяти гривень так і не отримав.

Михайло Стеблевець, постраждалий:

- Я чекаю одну добу, мені нема переводу, чекаю другу добу - мені нема переводу. Чекаю третю добу - нема переводу, четверту. На п'яту я йду туда до суду.

У суді Михайлові нічим не зарадили. Кинувся до міліції - там теж розвели руками, мовляв, стягати кошти згідно з судовими рішеннями - не їхня справа. У відчаї інвалід облив ноги займистою речовиною й підпалив.

Михайло Стеблевець, постраждалий:

- Я кажу: зара прийду і буду робити самопідпал, якщо ви мені не принесете, не принесете мій почтовий перевод. Ну, я взяв облив себе тим розчинником від фарби кругом по ногах, бо я вже не можу, вибачте за слово, не можу цього добитися.

Міліціянти підбігли до чоловіка та погасили полум'я, втім без травм не минулося. Тепер Михайло в опіковому центрі. Його стан тяжкий і лікування буде тривалим.

Тарас Хава, лікар Львівського опікового центру:

- Там 40 відсотків, третя і опіки всі глибокі, це розчинник, полум'ям, він горів. Його десь там рятували, але він все рівно отримав опіки, які потрібно буде дуже багато разів оперувати.

Із сусідами-кривдниками журналістам Свідка поспілкуватися на вдалося - вони переїхали до іншої квартири. Решту мешканців неабияк здивував вчинок Михайла. Кажуть, він доброзичлива і спокійна людина.

Стефа, сусідка постраждалого:

- Він був добрий, ніколи нікому у допомозі не відмовляв. Він був нормальний, при розумі.

Поки чоловік одужує від травм, правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Світлана Добровольська, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- Як з'ясувалося згодом, чоловік підпалив себе, так як мав побутові конфлікти з сусідами. За цим фактом відкрите кримінальне провадження.

Міліціянти класифікують цю справу як доведення до самогубства.